Pārlekt uz galveno saturu

LLU piedāvā jaunas radošās aktivitātes vidusskolēniem

Perspektīvais degustators, sociologa mikroskops, inženieru labirints, karjeras kompass, pils dārgumu medības, radošo ideju ģenerators, ceļojums pa dzīvnieka pēdām vai grauda pārvērtības, būvnieku un mērnieku skolas, ekociematu modelēšana un robotu programmēšana u.c.! Uzmini, kas tas ir un kur to var izmēģināt?

Kopš šī gada rudens Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) izveidojusi vidusskolēniem jaunu aktivitāšu un darbnīcu piedāvājumu, ar kuru palīdzību ikviens jaunietis var iegūt papildus zināšanas kādā no skolas mācību priekšmetiem, kā arī labāk iepazīt savu nākotnes profesiju un pats sevi. Ņemot vērā universitātes daudzveidīgo studiju virzienu piedāvājumu studentiem, aktivitāšu tematika vidusskolēniem ir tikpat plaša un saistīta gan ar dabas un inženierzinātnēm, gan sociālajām un humanitārajām zinātnēm.

 „Pirmie interesenti fakultātēs viesojās jau Karjeras nedēļas laikā oktobra vidū, kad kopumā LLU apmeklēja ap 400 skolēnu, lai uzzinātu par studiju iespējām universitātē un iepazītu mūsu studiju vidi. Daļa no viņiem piedalījās arī Lauksaimniecības, Pārtikas tehnoloģijas un Informācijas tehnoloģiju fakultāšu piedāvātajās aktivitātēs un kā paši pirmie pārbaudīja savu atbilstību degustatora profesijai, ceļoja līdzi graudam no tā iesēšanas līdz maizes klaipam un paviesojās robotu programmēšanas pasaulē. Šobrīd atsaucība no skolām ir ļoti liela, tādēļ, ja ir interese, tad aicinām jau savlaicīgi sazināties ar universitātes kontaktpersonām un pieteikt savu dalību kādā no aktivitātēm,” stāsta Mūžizglītības centra pārstāve Zane Zeltiņa.

Piedāvājums ir bezmaksas un aktivitātes galvenokārt paredzētas skolēnu grupām no 10. līdz 12. klasei, atsevišķos gadījumos – no 5. līdz 9. klasei. Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta!

Detalizēta informācija par piedāvājumu atrodama LLU mājas lapā.  Nāc un ieskaties! 

 

Pievienots 01/12/2015