Pārlekt uz galveno saturu

Aizvadīts BOVA maģistrantu kurss par pārtikas mikrostruktūru

No 26. līdz 30. oktobrim LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes mācībspēku vadībā tika organizēts intensīvais BOVA maģistrantu kurss „Food Texture and Microstructure”.

Kursā maģistrantiem bija iespēja padziļināt gan teorētiskās zināšanas, gan praktiskās iemaņas pārtikas struktūras diagnosticēšanā. Nodarbībās studentiem izmantoja instrumentālās un sensorās metodes pārtikas struktūras noteikšanai, turklāt novērtēja arī to piemērotību atsevišķām produktu grupām.

Kursā piedalījās 20 studenti no Lietuvas, Latvijas, Somijas, Igaunijas un Dānijas, kuru studiju interešu lokā ir pārtikas zinātne un tehnoloģijas procesi, kā arī pārtikas kvalitāte. Kursa ietvaros maģistrantiem bija iespēja izmantot Pārtikas tehnoloģijas fakultātes laboratorijas un tajās pieejamo zinātnisko aprīkojumu.

Teorētiskās nodarbības un laboratorijas darbus vadīja starptautiska profesoru komanda - LLU mācībspēki Ruta Galoburda, Inga Ciproviča, Dace Kļava, Evita Straumīte, Jeļena Zagorska un Solvita Kampuse, kā arī Ričards Ipsens no Dānijas un Elena Bartkiene no Lietuvas.

Papildus zināšanām pārtikas jomā maģistranti attīstīja zinātniskā darba iemaņas un mācījās plānot eksperimenta norisi un prezentēt tā rezultātus.

Pievienots 02/12/2015