Pārlekt uz galveno saturu

“Kam rūp students? 2015”

Viens mērķis. Viens kuģis. Viens seminārs. Jau 17. gadu notiekošais Latvijas Studentu apvienības (LSA) rīkotais Latvijas augstskolu pašpārvalžu jauno aktīvistu 3 dienu seminārs šogad no 30.oktobra līdz 1.novembrim pulcēja 50 visdrosmīgākos, tajā skaitā arī 3 LLU studentus – Annu Ozoliņu (TF 1.kurss), Artūru Stukli (LF 1.kurss) un Martu Lizumu (VMF 4.kurss).

Par to, kas un kā notiks semināra laikā, sākumā tika noklusēts. Kāds bija dzirdējis labas atsauksmes no iepriekšējo gadu dalībniekiem, cits ļāvās pārsteigumam un par semināru nebija meklējis nekādu informāciju. Neziņa, azarts, bailes, nepacietība.. Tas viss slēpās aiz jauno “burātāju” patiesi priecīgajām sejām, satiekoties agrā piektdienas rītā, lai kopā dotos pretī kam tādam, kas izmainīs ikvienu.

Lekcijas, grupu darbi, simulācijas un spēles – viss sakārtots pēc noteikta grafika tieši tā, lai iekļautu gan vispārīgu iepazīstināšanu ar Studējošo pašpārvaldes kā struktūras darbību, Latvijas Studentu apvienības ikdienu, mērķiem un ideoloģijām, kā arī komunikācijas spēju attīstību, saliedēšanās veicināšanu un, galvenokārt, sevis izzināšanu, atklāšanu un pilnveidošanu. Informācijas bija daudz un ne vienmēr viss tika pateikts līdz galam. Bija mirkļi, kad atrodoties starp vairākiem desmitiem mērķu, ideju un iniciatīvas piepildītiem dalībniekiem, radās apziņa, ka savu panākumu ceļa sākumā tu esi pavisam viens. Un tas, kā tu sasniegsi mērķus, arī ir tikai un vienīgi tavās rokās! Lai saprastu, par ko ir šis seminārs un kā tas izmaina cilvēku, ir jāpiedalās pašam. Atziņas no iedvesmojošiem lektoriem, simulācijas spēļu noteikumi un sarunas ar jauniegūtajiem draugiem nebūt neatspoguļo semināra patieso būtību. Viss, kas ar mums notika, tika pārvērsts neiedomājamā emociju virpulī. Un tas ir mūsu ziņā, ko ar to visu iesākt tagad, kad esam atgriezušies, tā sauktajā, reālajā pasaulē.

Visi kā viens mēs nevarējām iedomāties, kā jutīsimies pēc šīm 3 dienām - kādam šķita, kas tas nebūs nekas īpašs, cits pavisam vienkārši izbaudīja procesu un neuztraucās, vai tas, ko bija iecerējis sākumā, semināra laikā piepildīsies. Artūrs stāsta, ka sajūtas ir grūti noformulēt, bet ir ieguvis atziņu, ka cilvēks nevar būt laimīgs tikai priecājoties, ir nepieciešama visa emociju gamma un tieši to mums sniedza KRS'15. Vienuviet tik daudz pozitīvu jauniešu – tas vien ir ko vērts! 1.kursa Tehniskās fakultātes studente Anna, daloties ar savām izjūtām, KRS'15 pielīdzina emociju vētrai, no kuras vēl joprojām nespēj attapties. Anna pozitīvi novērtē lektorus, kas, viennozīmīgi, bija spilgtas, pieredzējušas un unikālas personības. Visvairāk atmiņā palikuši tādi lektori kā “mākoņskrējējs” Mārtiņš Zvīdriņš un Mihails Džondžua – cilvēks, kas lika saprast, ka izvēle ir jāizdara vienmēr, pat tad, kad to nevēlamies. “Mēs paši esam atbildīgi par savu likteni, un neviens cits” - tieši šī ir spēcīgākā atziņa, ko Anna uztvēra un pieņēma.

Tās bija tikai trīs dienas, kas katram lika saprast kaut ko citu, bet visiem kopā - uzņemt koncentrētu emociju devu un iemācīties, ka “paldies” jāprot pateikt arī sev! Mēs novēlam ikvienam piedzīvot to, kas bija dots mums. Nekad nav par vēlu atklāt sevi, uzzināt, uz ko esi spējīgs, atrast un iepazīt cilvēkus, kas sapratīs tevi no pusvārda, katru dienu piepildīt ar pozitīvismu un dzīvot ar apziņu, ka “viss, kas notiek tagad, ir labākais, kas ar mums var notikt tagad”!

Informāciju sagatavoja Marta Lizuma, VMF 4.kurss

Pievienots 02/12/2015