Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas studenti! Piedalieties Studentu dienu pasākumos Jelgavā

Ar plašu erudīcijas, kultūras un sporta aktivitāšu programmu Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Studējošo pašpārvalde aicina visus Latvijas studentus uz Studentu dienām, kas notiks Jelgavā no 12. līdz 13. novembrim.

Šis gads gan LLU studentiem, gan Jelgavai ir īpašs, jo pilsēta atzīmē savu 750. gadu jubileju. Līdz ar to Studentu dienu aktivitātes būs kā veltījums gan Starptautiskajai Studentu dienai, ko visā pasaulē atzīmē 17. novembrī, gan mūžīgi jaunajai un studentiskajai Jelgavai.

Par godu pilsētas jubilejai studentiem ir iespēja veidot jauno Jelgavas vēsturi, piedaloties fotokonkursā „Studentu dienas Jelgavas 750. gadskārtā” un tverot bildēs mirkļus, vietas un cilvēkus, kas simbolizē Studentu dienu saistību ar Jelgavu un to nozīmi pilsētā. Fotogrāfijas konkursam līdz 9. novembrim var sūtīt uz e-pastu studentudienas2015@gmail.com, norādot savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju.

Studentu dienu īpašo gaisotni jau 10. novembrī palīdzēs radīt LLU amatiermākslas kolektīvi koncertā „Lido! Tev pasaule plašāka vērsies!”, kas arī būs veltījums Latvijas neatkarības iegūšanas gadadienai. Tāpat studentu dienu ieskaņās 12. novembrī plkst. 10.00 LLU Aulas foajē Jelgavas pilī tiks atklāta fotokonkursa darbu izstāde.

Studentu dienu oficiālā atklāšana notiks 12. novembrī plkst. 13.00 pie LR pirmā prezidenta J. Čakstes pieminekļa Jelgavas centrā, pēc kuras divu dienu garumā sāksies dažādi intelektuāli, kultūras un sporta pasākumi.

Jau plkst. 14.00 visi tiek aicināti uz Delisnack (Pasta iela 45, Jelgava), lai piedalītos pasākumā „Prezentāciju karaoke”, kurā dalībniekiem būs iespēja attīstīt savu radošo garu un prasmes improvizēt, bet skatītājiem – baudīt un vērtēt. Ja vēlies izaicinājumu, uzstājoties publikas priekšā ar paša negatavotu prezentāciju, bet izlozes kārtībā izvēlētu cita autora prezentāciju, tad nosūti savu prezentāciju par brīvi izvēlētu tēmu līdz 9. novembrim un 12. novembrī kļūsti par vienu no prezentētājiem.

Turpretim plkst. 18.00 LLU Tehniskajā fakultātē (J. Čakstes bulvāris 5, Jelgava) spēkiem mērosies erudītākie prāti konkursā „Pasaule studenta acīm”. Konkursā aicinātas piedalīties komandas 4 cilvēku sastāvā no visām Latvijas augstākās izglītības iestādēm. Dalību konkursam lūgums pieteikt līdz 9. novembrim.

Pirmās dienas noslēgumā plkst. 20.00 visi aicināti apmeklēt latviešu filmu kino vakaru Lauku inženieru fakultātē (Akadēmijas iela 19, Jelgava), taču plkst. 23.00 drosmīgākajām studentu komandām būs iespēja piedalīties spēlē Jelgavas pilī „Šausmu taka „Pastaiga ar Balto dāmu””, kurai pieteikumus organizatori gaidīs līdz 10. novembrim. Kā atklāj pasākuma organizatori, tā būs iespēja pārbaudīt savu baiļu slieksni un prāta spējas nestandarta situācijās.

Studentu dienu otrās dienas pasākumi 13. novembrī sāksies ar izaicinājumu LLU fakultāšu Studējošo pašpārvalžu vadītājiem un dalībniekiem, kas no plkst. 11.00 norisināsies Jelgavas pilī un tiek organizēts ar mērķi saliedēt dažādu fakultāšu studentus un dot viņiem iespēju sadarboties neierastās komandās.

Dienas turpinājumā sekos divi jau ierasti Studentu dienas pasākumi – fotooerientēšanās Jelgavā (izmainīts 10.11.2015 - Netradicionālo sporta spēļu vietā), savukārt plkst. 16.00 intelektuāla rakstura aktivitāte „Studentu konference”. Konferencei studējošie aicināti sagatavot ziņojumu un to prezentēt par vienu no piedāvātajām tēmām: izglītība caur gadsimta prizmu, darba iespējas pēc universitātes absolvēšanas un darba/prakses iespējas studiju laikā. Pieteikumu dalībai konferencē lūgums sūtīt līdz 12. novembrim ar norādi „Zinātniskajai konferencei”. Laipni aicināti arī klausītāji!

Savukārt plkst. 22.00 sāksies „Studentu dienas 2015” noslēguma koncerts Zemgales Olimpiskajā centrā. Koncertā uzstāsies Lustīgais Blūmīzers, Oranžās brīvdienas un Roberts Pētersons ar grupu, kā arī DJ Muzadrive, DJ MBerg, Ideology Of Souns un Lomidze. Ieejas maksa 4 EUR, turklāt pirmajiem 100 apmeklētājiem būs 50% atlaide.

Studentu dienu pasākumi, izņemot noslēguma koncertu Zemgales Olimpiskajā centrā, ir bezmaksas. Tajos aicināti piedalīties visi Latvijas studējošie.

Pasākumu un konkursu nolikumi atrodami LLU Studējošo pašpārvaldes mājas lapā. Pieteikumus dalībai pasākumos, kur tas nepieciešams, lūgums sūtīt uz studentudienas2015@gmail.com.

Pievienots 02/12/2015