Pārlekt uz galveno saturu

Ar skaistu koncertu un rekordātriem skrējieniem LLU studenti ieskandina novembra svētkus

Attēla autors: Lana Janmere

10. novembra vakarā Jelgavas pilī norisinājās Studentu dienām un Latvijas Valsts svētkiem veltīts koncerts „Lido! Tev pasaule plašāka vērsies!”, pēc kura studējošie noskaidroja ātrākos stafetes skrējienā „Lāpa” pils pagalmā.

Šajā vakarā LLU Aulu pieskandināja studentu dziesmas un dejas, kas izskanēja kā pateicības vārdi mācībspēkiem, universitātei un Latvijai. Koncertā īpaši tika cildināti studenti, mācībspēki un zinātnieki, kas ļāvuši šogad universitātes vārdam iemirdzēties spožāk vai nu studijās un zinātnē, vai arī sportā un kultūrā: Sandra Muižniece – Brasava, Agnese Oļševska, Baiba Rivža, Leonards Līpiņš, Andrejs Garančs, Dainis Lapiņš, Voldemārs Strīķis, Biruta Bankina, Ziedonis Grīslis, Antons Ruža, Ināra Turka, Valda Laugale, Ilze Grāvīte, Diāna Ruska, Natālija Ņitavska, Sandija Zēverte - Rivža, Daiga Zigmunde, Silvija Štrausa, Alfons Grīnfelds, Olga Miezīte, Rūta Kazāka, Nadežda Karpova – Sadigova, Iveta Zirvīte, Viktorija Zaļūksne, Krišjānis Āboltiņš, Matīss Zalcmanis, Sandra Konavko, Jans Pavlovs, Andris Bērziņš, Jānis Maniņš, Nauris Raize, Jānis Bērziņš un Katrīna Jaunslaviete, kā arī LLU sporta izlases un amatiermākslas kolektīvi.

Koncerta moto par lidojumu caurvija visu programmu un iedvesmoja klātesošos uzdrīkstēties, ļauties savas dzīves lidojumam un iemirdzēties ikvienam. „Lai mums visiem mirdz ne tikai acis, bet arī dvēseles!” koncerta noslēgumā skatītājiem un LLU kolektīvam novēlēja LLU rektore Irina Pilvere.

Koncertā piedalījās kori „Liepa”, „Ozols” un „Riti”, deju kolektīvi „Skalbe”, „Kalve” un „Kalves Zelta smiltis” un Jelgavas Studentu teātris. Dziedošos, dejojošos un teātri spēlējošos studentus koncertā atbalstīja Studentu klubs.

Savukārt stafetē „Lāpa” īstenu skrējiena lidojumu centās īstenot 7 fakultāšu komandas, kuras sacentās par Edvīna Feldmaņa ceļojošo kausu. Skrējiens veltīts LLU mācībspēka Edvīna Feldmaņa piemiņai, kurš 1971. gada 17. novembrī noorganizēja pirmo „Lāpas” skrējienu.

Ņemot vērā to, ka šogad no katras fakultātes varēja piedalīties tikai viena komanda, visi dalībnieki bija ļoti spēcīgi un cienīgi kausa izcīņai, taču ātrākās kājas jau otro gadu pēc kārtas izrādījās Lauku inženieru fakultātes komandai. Matīss Priede, Jānis Jermacāns, Marģers Samsons, Līga Lauma Pļavniece un Anna Rage veica stafeti ap Jelgavas pili rekordātrumā – 6 minūtēs un 13,75 sekundēs un ieguva sacensību kausu. Par otru ātrāko tika atzīta Pārtikas tehnoloģijas fakultātes komanda, kurā startēja Danīls Šaronovs, Elvis Krivišs, Reinis Prusis, Alīna Polipartova un Alīna Caune un kas stafeti veica 6 minūtēs un 20,69 sekundēs. Turpretim Raivis Apsēns, Ilvars Ieviņš, Ralfs Rogaļevs, Anastasija Maļinovska un Vita Puriņa no Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes trasē aizvadīja 6 minūtes un 23,19 sekundes un ieguva godalgoto trešo vietu.

Aiz goda pjedestāla secīgi palika Informācijas tehnoloģiju (6:28,85), Lauksaimniecības (6:31,19), Meža (6:31,99) un Tehniskās (6:47,17) fakultātes komandas. Veterinārmedicīnas fakultātes studējošie, kuriem pagājušajā gadā tikai nedaudz pietrūka līdz kausa izcīņai, šogad pievienojās līdzjutējiem.

Skrienošos un sacensības gara iedvesmotos studentus atbalstīja Sporta centra treneru komanda.

Pievienots 04/12/2015