Pārlekt uz galveno saturu

ESAF studenti un mācībspēki piedalās BOVA kursos Lietuvā

Jau otro reizi Aleksandra Stulginska universitātes  (Lietuva) Ekonomikas un vadības fakultātē notika BOVA intensīvie kursi maģistrantūras studentiem "Ilgtspējīga lauksaimniecība lauku attīstībai" (Sustainable Agriculture for Rural Development).

Kursos piedalījās 25 studenti no dažādām valstīm (Lietuvas, Igaunijas, Turcijas, Francijas, Kazahstānas, Kongo, Nigērijas), tai skaitā 9 studenti no Latvijas, LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes.

BOVA kursu galvenais mērķis bija padziļināt un paplašināt studentu zināšanas ilgtspējīgas lauksaimniecības jomā un attīstīt studentu prasmes risināt dažādas lauku attīstības problēmas, izmantojot lauksaimniecības multifunkcionalitāti. Studentiem bija iespēja noklausīties teorētiskās lekcijas par lauksaimniecības lomu reģionālajā attīstībā, sociālo un ekonomisko kohēziju, ilgtspējīgu finanšu lēmumu pieņemšanu, sociālo faktoru ietekmi lauksaimniecības biznesa attīstīšanā, kultūras mantojuma lomu, kā arī par pilsētu un lauku partnerības aspektiem. Lekcijas lasīja lektori no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, A. Stulginska universitātes un Igaunijas Dzīvībzinātņu universitātes.

Studentiem tika organizēta arī praktiskā ekskursija uz Lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības, apkopes un servisa uzņēmumu "Ivabalte", saldētas maizes izstrādājumu ražotāju „Mantinga” un A. Stulginska universitātes lauku saimniecību. Uzņēmumos studentiem bija iespēja padziļināti izpētīt lauksaimniecības piegādes ķēdes un uzņēmumu savstarpējās attiecībās tajās.

BOVA kursu pēdējā dienā studenti prezentēja savus pētījumus par iespējām veicināt ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku attīstību, kas tika izstrādāti visas nedēļas garumā.

Informāciju sagatavoja Zane Bulderberga.

 

Pievienots 04/12/2015