Pārlekt uz galveno saturu

ESAF studenti viesojas Valmierā

Attēla autors: www.valmiera.lv

1.decembrī mācību ekskursijas ietvaros Valmieru apciemoja LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes bakalaura studiju programmu “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija” un “Iestāžu un uzņēmumu ārējie sakari” otrā līdz ceturtā kursa studenti.

Ekskursijas pirmajā daļā studenti devās uz Valmieras SOS bērnu ciematu, lai iepazītos ar tā darbību un uzdotu interesējošos jautājumus. Kā informē Valmieras pašvaldības, pēc Valmieras SOS bērnu ciemata apmeklējuma, studentus Valmieras pilsētas pašvaldībā uzņēma Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Sociālo lietu pārvaldes Ģimenes atbalsta nodaļas vadītāja Kaija Muceniece.

Tikšanās laikā J.Baiks studentiem izklāstīja informāciju par līdz šim pilsētā realizētajiem projektiem, piesaistot un apgūstot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus un uzlabojot pilsētas infrastruktūru. Tāpat tika pārrunāti jautājumi par izglītību, sportu, kultūru, tūrismu, starptautisko sadarbību, uzņēmējdarbību un pilsētas attīstību kopumā, jo vairums studentu Valmierā viesojās pirmo reizi. Savukārt K.Muceniece studentus iepazīstināja ar atbalsta nodaļas pienākumiem, mērķi un nodaļas speciālistu ikdienu, kā arī atbildēja uz jautājumiem par nodaļas sadarbību ar NVO un Valmieras bērnu SOS ciematu.

„Īpaši priecēja pašvaldības pārstāvju prezentācijas, jo tajās studenti varēja gūt priekšstatu par pašvaldības darba specifiku un attīstības iespējām. Turklāt varējām uzdot jautājumus pašam pilsētas mēram un uzzināt, kā Valmierā tiek risinātas dažādas sociālekonomiskas problēmas, kuru izpēte ir aktuāla jaunajiem sociologiem,” stāsta studiju programmas „Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija” direktore Anda Grīnfelde.

Mācību ekskursija notika studiju kursu “Ģimenes socioloģija”, “Socioloģija” un “Pašvaldību organizācija” ietvaros.

Pievienots 04/12/2015