Pārlekt uz galveno saturu

IT uzņēmumi: Alga virs vidējā līmeņa valstī un nepārtraukta pilnveidošanās

Attēla autors: Artis Lapa

Ceturtdien, 26.11.2015. norisinājās Informācijas tehnoloģiju fakultātes organizētais seminārs "Prakses un darba iespējas IT uzņēmumos", kur studenti un skolnieki varēja iepazīties tuvāk ar darbu IT uzņēmumos un tendencēm nozares attīstībā.

Seminārs norisinājās nesen atklātajā 278. telpā Jelgavas pilī, kurā uz semināru pulcējās ap 90 interesentu.

Seminārā laikā uzņēmumi iepazīstināja ar sevi, pastāstīja par nozares tendencēm un iespējām studentiem.

Galvenās seminārā gūtās atziņas no IT nozares uzņēmumiem:

1. IT nozarē ir profesionāļu trūkums. Eiropā līdz 2020. gadam trūks tuvu 900 000 darbinieku, bet visā pasaulē ap 3 000 000 speciālistu. Latvijā tuvākajā laikā trūks ap 4500 IT speciālistu.

2. Nozares kompānijas atzīst, ka bezdarbs IT studentiem nedraud, tomēr ir nepieciešama spēja nepārtraukti pilnveidoties un sekot jaunajām tehnoloģijām.

3. Informācijas tehnoloģiju fakultātes studenti un absolventi no Jelgavas strādā pie dažādiem interesantiem projektiem tādās kompānijās kā D8 Corporation, If P&C Insurance un citās.

4. IT nozares speciālistu atalgojums ir virs vidējā Latvijā un, piemēram, programmatūras izstrādātājs ar 1-5 gadu pieredzi saņem 1200-1600EUR algu.

5. Darba devēji augstu vērtē pretendentu valodu prasmes (angļu un krievu).

6. No darba devēju puses pieprasījums ir dažādās IT jomās, tomēr strauji pieaug pieprasījums pēc mobilo lietojumu izstrādātājiem, Oracle speciālistiem, Java un .NET programmētājiem.

 

Pievienots 04/12/2015