Pārlekt uz galveno saturu

Jelgavas pils aicina uz 30. gadskārtējo Ziemassvētku balli

Attēla autors: No LLU arhīva

12. decembrī plkst. 20 ar plašu programmu un atzītu mākslinieku dalību notiks 30. Jelgavas pils Ziemassvētku balle, kas kļuvusi par ievērojamu notikumu Latvijas ziemas pasākumu kalendārā un pulcina vairāk nekā 500 viesu pavadīt neaizmirstamu nakti krāšņā ballē lielākajā baroka pilī Baltijā.

Jelgavas pils Ziemassvētku balle tiks atklāta Latvijas Lauksaimniecības universitātes  (LLU) aulā ar polonēzi un LLU rektores Irinas Pilveres uzrunu pirms lielās egles iedegšanas, kam sekos kontrtenora Sergeja Jēgera priekšnesums. Turpinājumā skanēs valšu karaļa Johansa Štrausa valši Jelgavas bigbenda Raita Ašmaņa vadībā, kas priecēs visus dejotgribētājus ar elegantu balles mūziku un grupa „Bellaccords” ar mūzikas pērlēm gan 30. gadu noskaņā, gan mūsdienīgiem deju hitiem visas nakts garumā.

Ar kamerkoncertiem Koncertzālē uzstāsies Sergejs Jēgers, kurš izpildīs ārijas no pasaulslavenām operām, kā arī latviešu komponistu skaņdarbus svētku noskaņās. Priecēs vijolniece Inta Broka ar skaņdarbiem no klasikas līdz mūsdienīgiem ritmiem un austrumnieciskām improvizācijām. Koncertzālē varēs dzirdēt arī grupas „Bellaccords” akustisko koncertu, kā arī dziedās LLU sieviešu koris „Liepa” ar Ziemassvētku dziesmu repertuāru.

Dejot būs iespējams ne tikai aulā, bet arī Vītņu kāpņu vestibilā, kur muzicēs grupa „Le Petit Paris”, kas ar mūzikas palīdzību ļaus ceļot apkārt pasaulei kopā ar lieliskajiem ansambļa instrumentālistiem un solisti Diānu Pīrāgs. Dejas, kā ierasts, notiks arī publikas iemīļotajā Spoguļzālē, kur spēlēs atraktīvais Ēriks Palkavnieks un muzikālā apvienība „A`pie mums Jelgavā”.

Piesātinātos nakts notikumus izrotātajā un izgaismotajā pilī trīs stāvos papildinās dažādas mazas svētku izklaides – loterijas, atrakcijas, laimes liešana un radošas meistardarbnīcas, kur viesi varēs rotāt piparkūkas, apgleznot ķermeni ar hennas zīmējumiem, zīlēt nākotni, fotografēties momentfoto vai uzņemt skaistu salonfoto. Tāpat viesu priekam uzstāsies starptautiskās klases sporta deju pāris Artūrs Freimanis un Žaklīna Sola, bet ar maģiskiem trikiem pārsteigs iluzionists Mr.Fox.

Jubilejas balles jaunumi – Baroka zāle ar mazām galma izklaidēm un šokolādes strūklaku priecēs visu gardēžu acis un garšu kārpiņas. Atzīmējot balles trīsdesmitgadi, pasākuma apmeklētāji varēs iejusties balles atmosfērā pirms 30 gadiem, baudot intīmu gaisotni, 80.gadu mūziku un pārsteigumus atmiņu bufetē “Vintage 86”. Būs iespēja arī iepazīt pasaules baļļu vēsturi caur retrospektīvu īsfilmu.

1986. gadā Jelgavas pilī notika pirmā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (toreiz LLA) organizētā Ziemassvētku balle Jelgavas pilī, kurā tikās mācībspēki, studenti, absolventi un viesi, aizsākot skaistu un nu jau neatņemamu universitātes gadskārtēju tradīciju, pulcinot Latvijas akadēmisko eliti, uzņēmējus, politiķus, universitātes absolventus, jelgavniekus un viesus.

Jubilejas gadā tiek piemērotas īpašas atlaides uzņēmumiem, kā arī kolektīviem, kuri iegādājas ielūgumus vairāk nekā 20 darbiniekiem (10 pāriem) vienlaicīgi. Ieejas kartes cena vienai personai 25 eiro.

Ieejas kartes iepriekšpārdošanā no 12.novembra Jelgavas pils Muzejā (darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.30), kā arī Biļešu paradīzes kasēs (arī Jelgavas Kultūras namā). Kolektīvu pieteikumi, kā arī biļešu rezervācija, zvanot pa tālruni 26498504.

Balle tiek ieturēta akadēmiskā garā un pils romantiski senatnīgā gaisotnē. Ieeja tikai vakartērpos – kungiem tumšs uzvalks, dāmām – garā vakarkleita.

Informācija sagatavota LLU Studentu klubā.

 

Pielikums Izmērs
Balles etiķete 28 KB
Balles programma 947.59 KB
Pievienots 04/12/2015