Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Labāko diplomdarbu ģeodēzijā šogad izstrādājusi LLU studente

Attēla autors: no vzd.gov.lv

17. novembrī – Latvijas Republikas proklamēšanas 97. gadadienas priekšvakarā, Valsts zemes dienests (VZD) pasniedza apbalvojumus trim šī gada konkursa „Augstākās izglītības iestāžu studiju noslēguma labākie darbi” laureātiem, ziņo VZD.

Atzinības rakstu un apbalvojumu kategorijā “Labākais diplomdarbs” saņēma Latvijas Lauksaimniecības universitātes studente Vita Cīrule par diplomdarbu „Vietējā ģeodēziskā tīkla rekonstrukcijas projekts Glūdas pagastā”. VZD informē, ka konkursa komisija novērtēja Vitas Cīrules darba tēmas nozīmību un aktualitāti, pētījuma praktisko nozīmi un pielietojumu vietējā ģeodēziskā tīkla sakārtošanai un zemes kadastrālās uzmērīšanas problēmu risināšanai.

Savukārt atzinības rakstu un apbalvojumu kategorijā “Labākais maģistra darbs” saņēma Latvijas universitātes students Artūrs Pizičs par maģistra darbu „Lauksaimniecības zemes pamešanas cēloņi un sekas Ciblas un Zilupes novados”, bet apbalvojumu kategorijā “Labākais bakalaura darbs” saņēma Rīgas Tehniskās universitātes studente Maija Driķe par bakalaura darbu „Jūras kadastra attīstība Eiropā un Latvijā”.

Valsts zemes dienesta organizētajā konkursā “Augstākās izglītības iestāžu studiju noslēguma labākie darbi” piedalījās studenti no Latvijas Lauksaimniecības Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas universitātes. Konkursam tika iesniegti 36 studiju noslēguma darbi, no tiem 11 ir diplomdarbi, 12 bakalaura darbi un 13 maģistra darbi.

Pievienots 04/12/2015