Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Valsts apbalvojumus saņēmuši LLU cilvēki

Valsts svētku nedēļas ietvaros valsts prezidents Raimonds Vējonis un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs izsnieguši dažādus valsts apbalvojumus par ieguldījumu Latvijas un tās atsevišķu nozaru attīstībā. Apbalvoto vidū ir arī LLU darbinieki un mācībspēki.

Latvijas Republikas Proklamēšanas dienā 18.novembrī Melngalvju namā notika Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta, kas ir Latvijas Republikas augstākie apbalvojumi, pasniegšanas svinīgā ceremonija. Tajā par Atzinības krusta virsnieku tika iecelts LLU direktors Andrejs Garančs. Apbalvojums direktoram piešķirts par nozīmīgo ieguldījumu LLU studiju un pētniecības infrastruktūras nodrošināšanā.

Savukārt 13. novembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apbalvoja 61 nozares pārstāvi – lauksaimniekus, speciālistus, zinātniekus, mācībspēkus un valsts pārvaldes darbiniekus par sasniegumiem lauksaimniecībā, meža nozarē, zivsaimniecībā un pārtikas aprites nodrošināšanā, pasniedzot Ministru kabineta (MK) Atzinības rakstu, Zemkopības ministrijas (ZM) augstāko apbalvojumu – medaļu “Par centību”, ZM Atzinības rakstu un Zivju fonda Atzinības rakstu.

ZM medaļas „Par centību” saņēma divi LLU profesori - Lauksaimniecības fakultātes Augsnes un augu zinātņu institūta profesors, Dr.agr. Andris Bērziņš un Starptautiskās sadarbības centra vadītājs, asociētais profesors, Dr. phil. Voldemārs Bariss. Medaļu saņēma arī Ilggadēja LLU lopkopības nozares pārstāve, cūkkopības speciāliste Dr. agr. Ausma Veģe.

ZM Atzinības raksts tika pasniegts LLU Mūžizglītības centra vadītājai Ilvitai Švānei.

Turklāt Ministru kabineta atzinības rakstus saņēma zinātniskie institūti, kuri no nākamā gada pēc konsolidācijas procesa būs LLU sastāvā - Latvijas Valsts Augļkopības institūts (LVAI) un SIA “Latgales lauksaimniecības zinātnes centrs” vadītāja Dr. agr. Veneranda Stramkale.

Pievienots 04/12/2015