Pārlekt uz galveno saturu

Rektore I. Pilvere saņēmusi Polijas Lauksaimniecības ministrijas apbalvojumu

Attēla autors: Everita Pāne

3. decembrī LLU viesojās Rietumpomerānijas Tehnoloģiskās universitātes Ekonomikas fakultātes dekāns, prof. Bartoščs Mickevičs, lai pasniegtu rektorei Irinai Pilverei Polijas valsts atzinību un pārrunātu universitāšu turpmākās sadarbības iespējas.

Katru gadu Polijas Lauksaimniecības ministrija pasniedz apbalvojumus nozares pārstāvjiem, kas snieguši nozīmīgu ieguldījumu Polijas un Eiropas lauksaimniecības attīstībā. Apbalvoto vidū ir arī zinātnieki, kas veic pētījumus, un veicinājuši inovāciju ieviešanu nozarē. Šogad apbalvojums piešķirts arī LLU rektorei Irinai Pilverei.

„Apbalvojums, ko šodien pasniedzu Jūsu rektorei, ir augstākā Polijas Lauksaimniecības ministrijas atzinība, ko reti piešķir ārzemju zinātniekiem. Ņemot vērā mūsu ilggadējo sadarbību, Ekonomikas fakultāšu kopīgos projektus un pētījumus, esam pagodināti, ka ministrija novērtējusi tieši I. Pilveres kundzes ieguldījumu. Mūsu nākotne ir kopīga nākotne,” stāsta B. Mickevičs.

Savukārt rektore atklāj, ka apbalvojums ir cieņas apliecinājums un liels pārsteigums, jo līdzšinējā sadarbība ir ne tikai viņas, bet daudzu Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes zinātnieku darba rezultāts. Turklāt turpmāk visam LLU kolektīvam būs jāstrādā vēl cītīgāk, lai attaisnotu Polijas Lauksaimniecības ministrijas cerības.

LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte sākusi sadarbību ar poļu kolēģiem jau 1987. gadā, piedaloties zinātniskajās konferencēs un veidojot kopīgas publikācijas par lauksaimniecības attīstību abās valstīs un bioekonomikas iespējām. Pateicoties I. Pilveres iesaistei, abas universitātes īstenojušas starptautiskus pētniecības projektus un šobrīd gatavo kopīgu maģistrantūras programmu ekonomikā.

 

Pievienots 04/12/2015