Pārlekt uz galveno saturu

Studentu teātris dodas uz starptautisku teātra festivālu Gruzijā

Attēla autors: no Studentu teātra arhīva

No 2. līdz 12. decembrim Tbilisi (Gruzija) notiek starptautisks Studentu teātru festivāls "The mask -2015", ko organizē Gruzijas Studentu teātru apvienība ASTA un kurā piedalās arī LLU Studentu teātris.

Uz Gruziju dodas LLU Studentu teātra trupa 16 cilvēku sastāvā ar Antona Čehova izrādi „Mežainis”, kas tapusi pagājušajā gadā Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētajā Zemgales NVO programmā - projekta "Dialogi dzīvē un uz skatuves" ietvaros.

Kā stāsta teātra režisore Astra Kacena, brauciena mērķis ir pārstāvēt Latviju Starptautiskā universitāšu teātru festivālā, kā arī dibināt kontaktus un veidot jaunas sadarbības, kas ļautu 2015. gada pavasarī notikušo 1. Latvijas Universitāšu teātru festivālu "Divi maija vakari " veidot nākotnē kā starptautisku festivālu.

Festivālā kopīgi ar LLU studentu teātri piedalīsies studentu teātri no dažādām universitātēm: Tbilisi Valsts mākslas akadēmija, Qutaisi Qelbaqiani universitāte, Tbilisi Valsts medicīnas universitāte, Āzijas teātra grupa, Kaukāza starptautiskā universitāte, Gruzijas universitāte, Gruzijas Nacionālā universitāte, Turku teātra grupa, Tbilisi Valsts universitāte, Batumi Šota Rustaveli valsts universitāte.

LLU Studentu teātris izsaka pateicību Valsts Kultūrkapitāla fondam , LLU un Jelgavas pilsētas domei. Un personīgi - Domes priekšsēdētāja vietniecei sociālo lietu, veselības un kultūras jautājumu programmā Ritai Vectirānei un LLU rektorei Irinai Pilverei.

Pievienots 04/12/2015