Pārlekt uz galveno saturu

Visātrākā „klīstošā” pirmkursnieku komanda ir no Meža fakultātes

Attēla autors: Lana Janmere

Šogad pirmkursnieku stafetē „... pa Jelgavu kāds students klīst” uzvaras laurus plūca Meža fakultātes komanda, aiz sevis atstājot Veterinārmedicīnas un Lauku inženieru fakultāšu komandas.

Jau trešo gadu pirmkursnieki tika aicināti izveidot fakultātes komandu, lai īpaši atraktīvā veidā veiktu stafeti pār Mītavas tiltu līdz Jelgavas studenta strūklakai. Piedaloties 6 fakultāšu komandām, stafetes posmus katrā komandā veica 3 puiši un 3 meitenes, kuri bija tērpušies „studenta” formā – ar žaketi, lietussargu un grāmatām rokās.

Saspringtā cīņā no godalgotājām vietām tika „izstumti” pagājušā gada uzvarētāji no Pārtikas tehnoloģijas fakultātes, kas ierindojās 6. vietā. Nedaudz ātrākas izrādījās Tehniskās un Informācijas tehnoloģiju fakultāšu komandas, kas pie Jelgavas studenta strūklakas finišēja attiecīgi 5. un 4. vietā. Lauku inženieru fakultātes pirmkursniekiem izdevās izcīnīt 3. vietu.

Savukārt 2. vietu, līdzīgi kā iepriekšējā gadā, saglabāja Veterinārmedicīnas fakultāte, bet visātrākie stafetē bija Meža fakultātes komanda, kas no pagājušā gada 3. vietas pakāpās uz 1.vietu.

Meža fakultātes komandā startēja Inga Vēvere, Agnija Subere, Brenda Konova, Varis Radvinskaitis, Gvido Sirmais, Kristaps Minkevičs. Veterinārmedicīnas fakultātes godu aizstāvēja Krista Rudēvica, Nadežda Krasnika, Zane Zvirgzdiņa, Bruno Briņķis, Jūlijs Morozs, Ēriks Petrakēvičs, bet Lauku inženieru fakultātes komandā bija Kristīne Stendzeniece, Agnese Kārkliņa, Līga Lauma Pļavniece, Marģers Samsons, Kristaps Gulbis, Ervīns Zariņš.

Kā stāsta Sporta centra pārstāvis Māris Lindenbaums, Meža fakultātes komandas uzvara ir kā stāsts ar laimīgām beigām, jo uzvarētājiem tikai pēdējā brīdī izdevies nokomplektēt komandu. Ilgu laiku bijušas problēmas ar vienas meitenes atrašanu, taču to palīdzējis atrisināt komandas līdzjutējs Ēriks Strautiņš. Šis gadījums ir apliecinājums tam, ka komandā ir spēks un ikviens var palīdzēt tās ceļā uz uzvaru.

Stafetes organizatori izsaka pateicību par studentu atsaucību un aicina tos aktīvi piedalīties arī citās LLU Sporta centra rīkotajās aktivitātes.

Stafetes „... pa Jelgavu kāds students klīst” rezultāti tiks iekļauti pirmkursnieku sacensību, kas notiek septembrī, kopvērtējumā, kuram ikviens interesents var sekot līdzi LLU portāla sadaļā „Sports”.

Pievienots 04/12/2015