Pārlekt uz galveno saturu

“Zemgale/LLU” pieveic “Prizma” arī Virslīgas spēlē

Attēla autors: Ruslans Antropovs

17. novembrī Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta spēle starp vieniem no sīvākajiem pretiniekiem – HK “Zemgale/LLU” un HK “Prizma”.

HK “Prizma” pēc diviem zaudējumiem jelgavniekiem Latvijas Kausā, bija labi sagatavojusies spēlei, bet jelgavnieki savās mājās tomēr spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu – 3:2.

Pirmā trešdaļa iesākusies tradicionāli. Abas komandas lielos tempos uzbruka viena otrai ar bīstamiem izgājieniem, meklējot pretinieka vājās vietas un izaicinot uz kļūdām. Kļūdu tiešām bija daudz. Gan neprecīzas piespēles, gan nepareiza ieiešana zonā bija redzama abu komandu izpildījumā. Pirmie pie vārtu guvuma tika jelgavnieki. Artūrs Batraks izcīna ripu vidējā zonā un piespēle to Mārim Miezim, kurš dodas ātrā uzbrukumā kopā ar Danielius Nomanovas. Māris pirms aizsarga izdara precīzu piespēli un Danielius no asa leņķa ieraida ripu augšēja vārtu stūrī, kuru nespēj nosegt Kārlis Zakrevskis – 1:0. Gūtie vārti uz neilgu laiku dod priekšroku jelgavniekiem, kuru HK “Prizma” centās apturēt ar spēka paņēmieniem, bet kuri pārauga noraidījumos. HK “Zemgale/LLU” neizmantoja savu iespēju, spēlējot vairākumā, bet HK “Prizma” gan izmantoja. Pēc Vladislava Balakuna piespēles, Viktors Lobačovs ātri to izspēlē vārtu priekšā, no kurienes to vārtos ieraida Vitālijs Hvorostiņs – 1:1. Trešdaļas turpinājumā sāka pieaugt psiholoģiskā spriedze, kas izpaudās nekorektos spēka paņēmienos, bet tiesneši bija gana strikti, lai spēle nepāraugtu dūru cīņās.

Otrā trešdaļa maz atšķīrās no pirmās. Komandas pārsvarā aizvadīja spēli laukuma centrā, netiekot cauri pretinieka aizsardzības vilnim. HK “Prizma” koncentrējās uz spēli ātros pretuzbrukumos un trešdaļas vidū, spēlējot mazākumā, pēc Viktora Lobačova piespēles ripu jelgavnieku vārtos ieraida Vitālijs Hvorostiņs – 1:2. HK “Zemgale/LLU” nokļūstot iedzinēju lomā, palielina spiedienu uz pretinieku viņa aizsardzībā un tas vainagojās ar to, ka pēc Raivja Kurņīgina piespēles ripu uz vārtiem raida Iļja Četvertaks. Kārlis Zakrevskis ripu atraida, bet pirmais pie atlēkušās ripas ir Kristaps Millers, kurš izlīdzina spēles rezultātu – 2:2. Atlikušajās minūtēs spēle neizskatījās pēc smalka hokeja, jo komandas turpināja spēlēt ar kļūdām. HK “Zemgale/LLU” bija vairākas iespējas izvirzīties vadībā, bet pat spēlējot vairākumā viņiem tas neizdevās.

Trešajā trešdaļā neliels spēles pārsvars ir HK “Zemgale/LLU” pusē, bet tas drīzāk ir pateicoties tam, ka rīdzinieki pirmās trešdaļas daļā spēlēja mazākumā. Jelgavnieki spēja saglabāt pārliecību savos spēkos arī tad, kad paši nonāca mazākumā un trešdaļas vidū spēja uzspiest savu spēli HK “Prizma”. Spiediena rezultātā trīs HK “Zemgale/LLU” spēlētāji nokļūst pretinieku vārtu priekšā un visādiem veidiem mēģināja ripu ievirzīt vārtos. Pie ripas savu nūju pielika gan Iļja Četvertaks, gan Kristaps Millers. Tomēr veiksmīgāks izrādās Raivis Kurņigins, kurš, iegūst ripu stāvot ar muguru pret vārtiem un neveikli griežoties, ieraida to vārtos, jo vārtsargs nepavisam nebija gatavs tādam negaidīti vieglam metienam – 3:2. Lai nu kāds būtu tas metiens, HK “Zemgale/LLU” izvirzās vadībā un tas ir tas, kas ir visvairāk nepieciešams. HK “Prizma” cenšas atspēlēties un vienu reizi viņiem pat izdodas izmantot jelgavnieku kļūdu un iziet pret vienu vārtsargu, bet arī viņiem ripa šodien neklausa un iespēja tiek palaista garām. Spēles pēdējās minūtēs HK “Prizma” nomaina vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet arī tas viņiem nelīdzēja un HK “Zemgale/LLU” izcīna uzvaru ar rezultātu – 3:2.

Informāciju sagatavoja Ruslans Antropovs.

Pievienots 04/12/2015