Pārlekt uz galveno saturu

Noslēdzies piparkūku izstrādājumu konkurss „Dāvana Jelgavai 750 gadu jubilejā”

Ar konkursa dalībnieku apbalvošanu 16. decembra pēcpusdienā noslēdzies Pārtikas tehnoloģijas fakultātes organizētais piparkūku izstrādājumu konkurss, kura darbi līdz 18. decembra rītam vēl aplūkojami LLU muzejā.

Šajā gadā konkursa tēma tika izvēlēta par godu Jelgavas 750 gadu jubilejai, līdz ar to Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) virtuvē jau novembra beigās tapa 16 brīnišķīgi veidojumi no piparkūku mīklas jeb dāvanas Jelgavai.

Kā stāsta konkursa organizatore un idejas autore Daiga Kunkulberga, konkursā piedalījušies 71 dalībnieks no Lauku inženieru fakultātes (LIF) pasniedzēju Kristīnes Vugules un Ivetas Lāčaunieces vadībā, PTF, Jelgavas Amatu vidusskolas un LLU Komunikācijas un mārketinga centra. Konkursa darbu izveidē tika izmantoti 28 kg piparkūku mīklas, 10 l olbaltuma glazūras un 5 kg cukura.

No 7. decembra darbi bija aplūkojami izstādē LLU muzejā un ikviens apmeklētājs varēja nobalsot par savu simpātiju. Kopumā tika saņemtas 1119 skatītāju balsis:

1.vieta – „Alnis Marģers” (LUF studenti) un „Laid , lai iet!” (LIF studenti);

2.vieta – „Ziemassvētku namiņš” (LIF studenti);

3.vieta – „No sirds uz sirdi” (PTF studenti).

Jelgavas pils Ziemassvētku balles viesu vērtējumā augstākās vietas ieguva tie paši darbi, bet jauktā secībā – 1. vieta „No sirds uz sirdi”, 2. vieta „Alnis Marģers” un 3. vieta „Ziemassvētku namiņš”.

Savukārt konkursa atbalstītāju – profesionālu konditoru žūrija kā labākos atzina PTF studentu darbu „No sirds un sirdi”, Jelgavas Amatu vidusskolas skolēnu darbu „Jelgavas simbols” un LLU Komunikācijas un mārketinga centra darbu „Jelgava Ziemassvētkos”.

Pateicoties PTF Studējošo pašpārvaldes un Meža fakultātes studentu biedrības "Šalkone" iniciatīvai 18. decembrī visi konkursa darbi aizceļos uz Sociālās aprūpes centru „Zemgale” Ozolniekos, lai priecētu tā iemītniekus.

Konkursa organizatori izsaka pateicību konkursa atbalstītājiem SIA LEIPURIN, kafejnīcai RAUSIS, AS RĪGAS DZIRNAVNIEKS, AS HANZAS MAIZNĪCAS, SIA NORDIC SUGAR, SIA PURATOS LATVIJA un SIA LĀČI.

Pievienots 17/12/2015