Pārlekt uz galveno saturu

ITF informācijas apritē ievieš QR kodu lietošanu

Lai atvieglotu informācijas apriti, Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) telpās izvietotajai informācijai tiek ieviesta QR kodu lietošanas iespēja.

No 2015. gada decembra pie mācībspēku kabinetiem var redzēt QR kodus, kurus noskenējot ar, piemēram, viedo tālruni, tiek atvērts pasniedzēju profils vai attiecīgā sadaļa ITF mājaslapā, kur var iegūt informāciju par pasniedzēja pieņemšanas laikiem, foto, u.c.

Būtiskā informācija (mācībspēku pieņemšanas laiki, lekciju saraksts, u.c.) joprojām tiek arī izvietota drukātā veidā pie ziņojumu dēļiem.

QR jeb Quick response code ir divdimensiju kodi, kas aizvieto novecojošos svītru kodus. Ar QR kodu palīdzību ir iespējams kodēt lielāku informācijas apjomu, tāpēc tos aizvien biežāk sāk lietot informācijas vadībai mārketingā un citās nozarēs.

Publiskajā vidē, visbiežāk QR kodus lieto tīmekļa lapu saišu fiksēšanai. To plaši lieto arī uzņēmumi Latvijā, piemēram, Rīgas Satiksme, Rimi, u.c.

Lai lietotu QR kodus, ir nepieciešams lietojums (aplikācija) uz planšetdatoriem, viedajiem tālruņiem, viedajiem pulksteņiem un citām ierīcēm. Ja šis lietojums nav pieejams standarta komplektā, tad to ir iespējams bez maksas lejupielādēt lietojumu izplatīšanas veikalos (App store, Play store) meklējot pēc atslēgas vārda “QR code reader”.

 

Pievienots 04/01/2016