Pārlekt uz galveno saturu

Konventa priekšsēdētājs: „Mums ir plāns, lai varētu no bedres rāpties ārā!”

Noslēdzot 2015. gadu LLU akadēmiskais personāls un darbinieki tikās svinīgajā Konventa sēdē, kuru atklājot Konventa priekšsēdētājs Voldemārs Bariss atzina, ka pagājušais gads nav bijis viegls, taču svētki ir laiks, lai atskatītos uz padarīto un teiktu laba vēlējumus.

„Pārmaiņas mums seko un aizsteidzas priekšā. Mūsu uzdevums ir strādāt, lai tās izmantotu un tiktu virsotnē. Visiem ir zināma fabula par vardi, kas iekrita krējuma ķērnē un tik ilgi kūlās pa to, ka sakūla krējumu sviestā un tika ārā. Arī mums pašiem ir jākuļ krējums, lai varētu atsperties. Pirmais nozīmīgais solis jau ir sperts, ieguldot milzīgu darbu LLU stratēģijas 2015. – 2020. gadam izstrādē un apstiprināšanā. Šobrīd droši varam teikt, ka mums ir plāns, lai varētu no bedres rāpties ārā!” teica V. Bariss.

Viņš arī aicināja ikvienam LLU darbiniekam atrast sevi stratēģijas vīzijas īstenošanā un uztvert to kā sava darba vadlīniju.

Par 2015. gada nozīmīgākajiem notikumiem un sasniegumiem klātesošos informēja rektore Irina Pilvere, atzīstot, ka gads ir bijis ļoti darbīgs. Viņa akcentēja gan padarīto studiju un zinātnes jomās, gan infrastruktūras un pārvaldības uzlabošanā. Īpaši tika pieminēti darbinieki, kas aizvadītajā gadā saņēmuši valsts un starptautiskus apbalvojumus un atzinības.

Kā lielākos 2016. gada izaicinājumus rektore minēja pētnieciskā darba aktivizēšanu, ES fondu finansējuma piesaisti, studentu skaita stabilizēšanu, ārzemju studentu piesaisti un infrastruktūras attīstību.

„Lai jaunais gads sniedz vairāk mīlestības un sapratnes! Lai katra diena dāvā dzīvesprieku un iedvesmo labiem darbiem!” LLU kolektīvam novēlēja I. Pilvere.

Jau tradicionāli gada noslēguma Konventa sēdē tiek sveikti dažādu konkursu uzvarētāji:

  • „Altum” jauno zinātnieku konkursa doktoru kategorijā galveno balvu ieguvusi Karina Juhņēviča – Radenkova. Veicināšanas balva piešķirta Vitalijam Radenkovam. Savukārt maģistru kategorijā uzvarējusi Elīna Dumpe.
  • Ludviga Kundziņa balva veterinārmedicīnā piešķirta zinātņu prorektoram Arnim Mugurēvičam.
  • Senāta stipendijas piešķirtas VMF studentei Sandrai Lapsiņai, LIF maģistrantei Kristai Tumovai un TF studentam Dairim Ozoliņam.

Apbalvojumi tika pasniegti LLU mācību grāmatu un studiju materiālu konkursa laureātiem:

  • 1.vieta grāmatas „Veterinārās histoloģijas pamati” autoram Veterinārmedicīnas fakultātes profesoram (Emeritus) Zigmundam Brūverim.
  • 2. vieta grāmatas „Maizes ražošana” autoriem Pārtikas tehnoloģijas katedras asociētajai profesorei Daigai Kunkulbergai un Latvijas Universitātes profesoram Valdim Segliņam.
  • 3. vieta grāmatas „Koksnes griešanas procesi” autoriem Kokapstrādes katedras profesoram Hennam Tuhermam un vieslektoram Andim Ābelem.
  • 3.vieta grāmatas „Meža tipoloģija” autoriem Mežkopības katedras profesoram Imantam Liepam, asociētajai profesorei Olgai Miezītei, lektorei Solveigai Luguzai, asociētajam profesoram Viesturam Šulcam, profesorei Ingai Straupei, asociētajam profesoram Aigaram Indriksonam, profesoram (Emeritus) Andrejam Dreimanim, Meža izmantošanas katedras asociētajam profesoram Aleksandram Saveļjevam, profesoram Andrim Drēskam, viesasociētajam profesoram Ziedonim Sarmulim un profesoram Dagnim Dubrovskim.
  • 3. vieta grāmatas „Kāpostu, burkānu, sīpolu slimības un to ierobežošanas iespējas” autoriem Augsnes un augu zinātņu institūta docentei Gunitai Bimšteinei, profesorei Birutai Bankinai un SIA Pūres Dārzkopības pētījumu centra pētniecei Līgai Lepsei.

Studiju prorektors Kaspars Vārtukapteinis arī izsniedza Profesora emeritus diplomu asoc. profesoram Edgaram Liepiņam.

Savukārt apliecinājumus par doktora grāda piešķiršanu un īpašo doktora zinātņu šalli, kas LLU doktoriem tika pasniegta pirmo reizi, šogad saņēma 15 jaunie doktori: Viktorija Zaļūksne, Sandra Sproģe, Toms Leikums, Ēriks Krūmiņš, Žanete Garanti, Olafs Vronskis, Andrejs Zujevs, Valda Laugale, Lolita Tomsone, Lilita Zeltiņa, Laila Vilmane, Karina Juhņēviča – Radenkova, Vitalijs Radenkovs, Jurijs Meitalovs un Arturs Stalažs.

Sēdes noslēgumā ar muzikālu sveicienu svētkos visus priecēja trīs tenori Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs.

Pievienots 04/01/2016