Pārlekt uz galveno saturu

Studentu teātrī – spāņu pantomīmas izrāde “Mirāža”

 11. februārī plkst. 19.00 LLU Studentu teātrī viesosies spāņu pantomīmas meistars  Karloss Martiness (Carlos Martínez) ar izrādi “Mirāža”. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs vai teātrī pirms izrādes. Biļešu cena - EUR 8.

MIRĀŽA

Iedvesmojoties no diskusijām par klimata pārmaiņām un ierobežotajiem dzeramā ūdens resursiem, izrāde atsaucas uz mūsu vērtīgāko un dabīgāko resursu – ūdeni. Ar ceļojuma stāstu, kas atspoguļots kustībās, žestos un mīmikā, mīms atkāj mūsu cilvēcīgās nekonsekvences un pretrunas. Viņš atstāj sava tēlojuma interpretāciju skatītājiem un viņu secinājumiem ļauj sniegties līdz katra personīgās iztēles robežām.

Bez rekvizītiem, kostīmiem vai balss intonācijām, viens pats uz tukšas skatuves, pilnīgā klusumā ar balto masku uz sejas mīms atopas pats savā tuksnesī. Tikai ar kustībām viņš iedzīvina stāstus skatītāju iztēlē. Visa pantomīma ir mirāža, kas rada dzīvi no žestiem, sākot ar ikdienišķām darbībām līdz pat dramatiskiem un komiskiem notikumiem.

Tā ir vēl viena iespēja atklāt cilvēcīguma atspoguļojumu Mirāžā.

Turpinot savas aktiermeistarības trīsdesmitgades atzīmēšanu, Karloss Martiness piedāvā skatītājiem šo ļoti personisko pienesmumu daudzajiem notikumiem, kas risinās dekādē – “Ūdens dzīvībai”.

Izrādes 1. daļa.

Nodziestot skatītāju zāles gaismām, kāds neatkarīgs profesionālis dodas ceļojumā. Pavisam drīz piedzīvojums kļūst bīstams, jo viņš atklāj sevi pazudušu tuksnesī. Viņa blašķīte ir gandrīz tukša, mobilā tālruņa baterija ir izlādējusies un nav jau nemaz sakaru tīkla pārklājuma. Pieaugošās slāpes un apnikums viņam sāk raisīt murgus. Viņš redz iluzoriskus ūdens attēlus – viena mirāža pēc otras. Ūdens, ko viņš ir uzskatījis par pašsaprotamu, tuksnesī viņam parādās kā brīnums – pagriezts ūdenskrāns, viļņu skaņas pludmalē, avota čalošana, pat sabiedriskā tualete... Ūdens, ūdens it visur, bet ne pilītes, ko padzerties. Kā viņš izdzīvos?

Izrādes 2. daļa.

Skatītāju visu laiku iemīļotākās Karlosa Martinesa daiļrades etīdes.

AKTIERIS

Karloss Martiness dzimis 1955. gadā Spānijā, un liktenis viņu uz mūžu saistījis ar žestu valodu. 1980. gadā Karloss uzsāka mācības pantomīmas skolā Taller de Mimi y Teatro, vēlāk mācījās dramatisko mākslu skolā El Timbal. No 1982. līdz 1987. gadam turpināja studijas, bet kopš 1986. gada strādā kā profesionāls aktieris - mīms. 30 gadu garumā viņš ir spodrinājis savu arodu, lai brīvi un viegli sazinātos visā pasaulē – teātros, skolās, draudzēs, organizācijās un televīzijās. Viņa māksla iesaista skatītāju sirsnīgā un atvērtā sarunā. Savukārt izsmalcinātā tehnika ļauj radīt  visdažādākos pretstatu tēlus.

Karloss sevī apvieno vidusjūras garu un humoru, ritmiski atklājot uzvedināšanas un provokāciju pasauli. Aktiera spāniskais šarms un humors ļauj viņu saprast jebkurā kultūrā un tautā.

Pievienots 03/02/2016