Pārlekt uz galveno saturu

Aizvadīts prof. Ervida Grinovska mantojuma zinātniski praktiskais seminārs „Inovācija: teorija un prakse”

LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē noticis profesora Ervida Grinovska mantojuma zinātniski praktiskais seminārs „Inovācija: teorija un prakse”.

Ievadvārdus semināra atklāšanā teica LLU ESAF profesore Modrīte Pelše. LLU profesore Baiba Rivža iepazīstināja dalībniekus ar Valsts pētījumu programmas „EKOSOC-LV” veikumu 2. pētniecības posmā un ieguldījumu sociālo inovāciju jomā, kā arī iepazīstināja ar pētījuma plāniem trešajam pētniecības posmam. RTU asociētā profesore un EKOSOC-LV projekta 5.2.7. vadītāja Karine Oganisjana iepazīstināja klātesošos ar pētījumu „Sociālā inovācija”.

Savukārt par zināšanu pārneses praksi un LLU pieejamo šī procesa nodrošinājumu LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļā (TEPEK), stāstīja LLU asociētā profesore Sandra Muižniece-Brasava. LLU pētniece Ilga Gedrovica prezentēja vienu no spilgtākajiem veiksmes stāstiem, kas tapis, sadarbojoties zinātniekiem un uzņēmējiem. LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē tika izstrādātas zinātniski pamatotas ar šķiedrvielām bagātinātas graudaugu pārslas, kas izgatavotas no Latvijas reģionam tipiskajiem graudaugiem un reģistrētas ar preču zīmi „MILZU!” Šobrīd preču zīme “MILZU!” ir labi atpazīstams zīmols Latvijas tirgū ar augstu potenciālu šī produkta eksportam. Pārslas “MILZU!” Latvijas Zinātņu akadēmija ir atzīmējusi starp 2015. gada labākajiem zinātnes sasniegumiem lietišķās zinātnes jomā.

Pasākums tika organizēts sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības un meža Zinātņu akadēmiju un Valsts pētījumu programmu EKOSOC-LV. To organizēja Ekonomikas un reģionālās attīstības institūta asoc. prof. Aija Eglīte. 

Pievienots 19/02/2016