Pārlekt uz galveno saturu

LLU piedāvā papildināt zināšanas zivju audzētajiem

No 5. marta LLU Mūžizglītības centrs piedāvā profesionālās pilnveides izglītības programmu potenciālajiem zivju audzētājiem un citiem interesentiem, lai viņi gūtu zināšanas akvakultūrā un zivju audzēšanā Latvijas apstākļos. 

Izglītības programmas „Akvakultūra” (240 h) mērķis ir sniegt zināšanas par būtiskākajiem aspektiem akvakultūras ekoloģijā, likumdošanā un zivju audzēšanas biotehnoloģijās. Programmai var pieteikties potenciālie akvakultūras uzņēmumu īpašnieki, darbinieki un citi interesenti.

Programmai ir divas daļas. Pirmajā daļā galvenie temati ir akvakultūras pamati un normatīvie dokumenti, akvakultūras objektu bioloģija un ekoloģija, zivju un vēžu anatomija un fizioloģija, jaunu akvakultūras sugu audzēšana, zivju gaļas ražošanas higiēna, akvakultūras ekoloģiskie aspekti, zivju barības organismu audzēšana, zivju slimības un to profilakse, zivju audzētavas organizēšana un ražošanas plānošana.

Savukārt otrajā daļā iespējams izvēlēties vienu no tēmām, kas tiks padziļināti apgūta arī praksē: dīķsaimniecība vai recirkulācijas sistēmu (RAS) izmantošana akvakultūrā. Papildus tiks organizēti praktiskie darbi laboratorijās un zivju audzētavās.

Programmas noslēgumā dalībnieki saņems apliecību par profesionālās pilnveides izglītību. Tāpat ir iespējams nepiedalīties visā programmā, bet apgūt atsevišķas tēmas.

Detalizēta informācija par programmu, pieteikšanos un maksu atrodama www.mc.llu.lv, kā arī sazinoties ar LLU Mūžizglītības centra speciālisti Antru Bērziņu (tālr. 63005715 vai 26340144, e-pasts: antra.berzina@llu.lv). 

Pievienots 19/02/2016