Pārlekt uz galveno saturu

LLU piedāvā pavasarī apgūt atsevišķus studiju kursus kā klausītājiem

Attēla autors: No LLU arhīva

No 25. janvāra līdz 19. februārim universitātē notiek reģistrēšanās pavasara semestra studiju kursiem klausītāja statusā, kas nozīmē, ka ikvienam interesentam, kurš vēlas iegūt zināšanas kādā no piedāvātajiem studiju kursiem, ir iespēja to izdarīt, nekļūstot par LLU studentu.

Tiem, kuri vēlas papildināt zināšanas kādā no universitātē piedāvātajām jomām, bet nav iespējas sākt finanšu un laikietilpīgo studiju procesu, universitāte piedāvā kļūt par klausītāju ikvienā no viņiem interesējošiem studiju kursiem, kas tiek lasīti rudens semestrī. Studiju kursu piedāvājums dažādās bakalaura un maģistra līmeņu programmās ir ļoti plašs, līdz ar to interesentiem atliek izvēlēties sev nepieciešamo, reģistrēties un sākt studijas.

Klausītāja statuss ļauj universitātes auditorijā līdzās jaunajiem studentiem nokļūt ikvienam – sākot no jaunieša, kurš sev interesējošā jomā vēlas gūt priekšstatu, lai izlemtu par iespējām pēc tam kļūt par studentu, līdz pat jau pieprasītam profesionālim, kam nepieciešamas papildus zināšanas vai jaunākā nozares informācija, lai veiktu savus darba pienākumus.

Interesentiem ir iespēja apmeklēt lekcijas, seminārus vai laboratorijas darbus, gūt zināšanas, tādējādi pilnveidot sevi un rūpēties par personības izaugsmi. Taču universitāte arī klausītājiem piedāvā kārtot izvēlētajā studiju kursā pārbaudījumus un iegūt LLU sertifikātu par tā apguvi, kas ir oficiāls apstiprinājums profesionālās kvalifikācijas celšanai. Šo iespēju aktīvi izmanto bijušie studenti, kas pametuši studijas, bet vēlas atjaunoties tajās un pirms tam grib nokārtot studiju parādus.

Studiju kursu piedāvājums 2015./2016. studiju gada pavasara semestrim atrodams LLU mājas lapā, kur arī iegūstama papildus informācija, kad un kurā vietā notiek nodarbības.

Klausītāja statusam var pieteikties pretendenti, kas iepriekš ieguvuši vidējo vai augstāko izglītību. Maksa par studiju kursa klausīšanos ir atkarīga no tā apjoma.

Papildus informāciju par reģistrēšanos klausītāja statusam var iegūt LLU Mūžizglītības centra mājas lapā vai sazinoties ar centra speciālisti Dailu Pastari (tālr. 63005715; 26340144; e-pasts: daila.pastare@llu.lv). Mūžizglītības centrs atrodas Jelgavas pils 163. kabinetā, Lielā ielā 2.

Atvērtās universitātes ideja un iespēja kļūt par klausītājiem universitātē tiek realizēta no 2007. gada. Šī studiju gada rudens semestrī LLU apmeklēja 202 studiju kursu klausītāji. Lielākais pieprasījums bija Lauku inženieru, Meža un Lauksaimniecības fakultāšu docētajiem studiju kursiem, bet kopumā klausītāji bija visās fakultātēs.

Pievienots 19/02/2016