Pārlekt uz galveno saturu

Meža izglītības dienas Limbažu novadā

Attēla autors: http://www.delfi.lv

Pagājušā gada pavasarī Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte (LLU MF) uzsāka sadarbību ar četrām Limbažu novadu skolām, kuras pētniecības projekta ietvaros iesaistījās aptaujas veikšanā par upju krastu apsaimniekošanu un izmantošanu. 

Šā gada 5. februārī Limbažu 3.vidusskola sadarbībā ar LLU Meža fakultāti un Ogres valsts tehnikumu (OVT) Limbažu 3.vidusskolas telpās organizē meža izglītības dienas, kurās piedalīsies pētījumā iesaistītas skolas. Aicināti arī citu novada skolu pārstāvji, kuriem ir interese par izglītību un darbu meža nozarē!

2015.gada martā LLU MF doktorants Mārcis Sauklaurs pētījuma par upēm un upmalu mežiem ietvaros uzsāka sadarbību ar trīs skolām – Limbažu 3.vidusskolu, Kārļa Baumaņa Viļķenes pamatskolu un Liepupes vidusskolu, kurām vēlāk piebiedrojās Salacgrīvas vidusskola. Sākotnēji skolās tika nolasīta lekcija par upēm un upmalu mežiem, meža vērtību, kā arī skolēni iepazīstināti ar aptauju veikšanas nosacījumiem.

Sadarbībā ar skolām tika iegūts 270 skolnieku un 683 pieaugušo viedoklis par upēm un upmalu mežiem. Aptaujas anketā ietverti jautājumi gan par respondentu aktivitātēm un novērojumiem pie ūdeņiem, zināšanām un izpratni par dabā notiekošajiem procesiem, gan noskaidrots viedoklis un vērtējums par upju un to krastmalu apsaimniekošanu.

Šīs sadarbības noslēgumā skolām tiks organizēts izglītojošs un informatīvs pasākums – meža izglītības diena ar visai plašu programmu. Kamēr sadarbības projekta dalībnieki un vecāko klašu skolēni tiks iepazīstināti ar pētījuma rezultātiem un meža nozares aktualitātēm un izglītības iespējām, LLU MF studentu biedrības Šalkone un OVT studenti kopā ar pedagogiem vadīs nodarbības jaunāko klašu skolēniem. Pēc tam plānotas praktiskas aktivitātes gan telpās, gan laukā vecāko klašu skolēniem un lekcijas ar bioloģisko daudzveidību, pētījumu metodiku un citiem jautājumiem pedagogiem. Pasākumu noslēgs diskusija ar pedagogiem par turpmākās sadarbības iespējām ar skolām. 

 

 

Sagatavoja Dr.silv. Lelde Vilkriste.

Pievienots 19/02/2016