Pārlekt uz galveno saturu

Šalajeva stipendiju pavasara semestrī saņems PTF studente

Attēla autors: Artis Lapa

4. februārī notika Ulda Šalajeva stipendijas komisijas sēde, kurā, ar videokonferences zvana palīdzību piedaloties pašam stipendijas mecenātam Uldim Šalajevam, tika nolemts stipendiju piešķirt Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studentei Agnesei Līvai Gilnerei.

Stipendijai pavasara semestrī pieteicās 4 pretendenti – Laura Skuja, Uvis Ezernieks, Viktorija Vorobjova un Agnese Līva Gilnere. Ar komisijas lēmumu Ulda Šalajeva stipendija pavasara semestrī tika piešķirta PTF studiju programmas “Pārtikas zinības” 1. kursa studentei Agnesei Līvai Gilnerei.

Mācījusies Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā un Aizputes vidusskolā, no kurām pēdējo absolvējusi 2015. gadā. Savu neilgo studiju laikā LLU ir spējusi uzrādīt ļoti labas un teicamas sekmes. Īpaši akcentējams studiju kursā „Neorganiskā ķīmija” iegūtais vērtējums – 9 (teicami), kas inženierzinātņu studijās ir būtisks panākums. Turklāt studente jau ir sākusi zinātniski pētniecisko darbu un veikusi patstāvīgu pētījumu ,,Kokosriekstu piens kā alternatīva saldajam krējumam". Viņas ieinteresētību studijās un spēju saskatīt sakarības teorijā un praktiskajā pielietojamībā pozitīvi vērtē gan mācībspēki, gan PTF prodekāne Gita Krūmiņa – Zemture.

Savukārt Agneses aktivitāti un iesaisti ārpus studiju norisēs atzinīgi vērtē PTF Studējošo pašpārvaldes pārstāvji. Studente ne tikai piedalās pašpārvaldes darbā un dažādos pasākumos, bet arī plāno tos un organizē. Tādējādi viņa spēj izcilus studiju sasniegumus apvienot ar aktivitātēm pašpārvaldē un pat dalību LLU studentu seriālā.

Ārpus universitātes studente regulāri pilda brīvprātīgā darba pienākumus kultūras pasākumos un izmanto pieredzes apmaiņas projektu iespējas.

"Sirsnīgi sveicu Agnesi Līvu Gilneri stipendijas iegūšanā! Esmu jau vairakkārt uzsvēris, ka Nākotnes durvis uz pārtikušu Latvijas valsti atvērs izglītoti, sabiedriski aktīvi, radoši un toleranti jaunieši. Nevilcināsimies un dosim viņiem Atslēgas savas nākotnes veidošanā jau tagad!”, uzsver mecenāts Uldis Šalajevs.

Ulda Šalajeva stipendija ir viena no LLU Attīstības fonda stipendiju programmām, kurai var pieteikties universitātē studējošie. Mecenāts Uldis Šalajevs ir Madonas novadnieks un LLU absolvents. Pēc Informācijas tehnoloģiju fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas "Programmēšanas inženieris" absolvēšanas 2007.gadā, kopš 2009.gada nogales strādā Eiropas Savienības institūcijās Briselē, pašreiz pildot Preses sekretāra pienākumus Eiropas Komisijas Preses dienestā. 

Plašāka informācija par šo un citām stipendijām pieejama Attīstības fonda mājas lapā.

Pievienots 19/02/2016