Pārlekt uz galveno saturu

Studentu folkfestivāla "vīruss" pārņēma gan dalībniekus, gan klausītājus

24. februārī LLU aulā izskanēja 27. Studentu folkfestivāls, kur uz divām skatuvēm galvenās balvas – skatītāju simpātijas saņēma dzejniece Rūdolfa!, mūziķis Jānis Struķis un mūziķu grupa “Pubertāte".

Par labāko dzejnieku žūrija atzina Latvijas Kultūras akadēmijas studenti Laimu Mūrnieci, kuras dzeja ir atrodama trijos kopkrājumos - Siguldas jauniešu dzejas krājumā "Jaunais ceļš", Cēsu projekta "Jaunie literāti" kopkrājumā un fonda "Nāc līdzās!" izdotajā grāmatā "Ienākšana". Savukārt skatītāju simpātiju starp dzejniekiem ieguva Veterinārmedicīnas fakultātes studente Rūdolfa, kura uz folkfestivāla skatuves kāpj jau piekto reizi.

Uz skatuves "Svece" mūziķes Inita Jansone un Ieva Dzintare ieguva balvu "Jelgavas dziesminieks 2016". Atkārtotu skatītāju simpātiju ieguva mūziķis Jānis Struķis. Par spilgtāko vokālisti un LLU Studējošo pašpārvaldes simpātiju tika atzīta mūziķe Agita Gabranova. Tāpat arī neviltotas skatītāju ovācijas un žūrijas simpātijas ieguva mūziķe Una Tomiņa, kura iepriekšējos gados priecējusi skatītājus un klausītājus divās dažādās mūziķu grupās, bet šogad nolēma parādīt, kā aizsākās viņas muzicēšana – akustiski, tikai viņa un ģitāra.

Nomināciju "Folkloras tradīciju mantinieks" ieguva dalībnieks no Vācijas un Ērgļu profesionālās vidusskolas students, kurš uzsver, ka caur latviešu dainām ir atradis sevi un sapratis pasaules kārtību, ko tagad arī grib dot atpakaļ. Šī bija viņa pirmā uzstāšanās Latvijā. Par studentiskāko priekšnesuma autoru tika atzīts Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes students Kristaps Šēnfelds.

Skatuves "Kilovats" skatītāju simpātiju balvu un lielas ovācijas izpelnījās  mūziķu grupa "Pubertāte", kas pārsteidza klausītājus ar savu instrumentālo izpildījumu.

Studentu folkfestivālu ieskandināja dziesminiece un dzejniece Jana Egle kopā ar dēlu Jāni Rūci, kā arī dziesminiece Maija Kalniņa, kura veltīja iedvesmojošus vārdus jaunajiem māksliniekiem. Klātesošos priecēja arī biedrības "Bērnu un jauniešu mūzikas klubs" un "Privātas mūzikas skolas "BJMK rokskola"" dibinātājs un vadītājs Endijs Rožkalns. Par jautru un smiekliem pārbagātu atmosfēru rūpējās vakara vadītājs Ēriks Palkavnieks.

Folkfestivāla rezultāti:

Žūrijas simpātija:

Dzejniece – Laima Mūrniece;

Mūziķe – Una Tomiņa;

Mūziķis – Kristaps Šēnfelds.

 

Žūrijas slavinājums:

Mūziķu grupa – TheGraduates;

Mūziķi – Vēja skatlogi – Arita Lukss un Ingūna Strode;

Mūziķu grupa – BJMK Rokskolas 5.a klases ansamblis.

 

Skatītāju simpātija:

Dzejniece – Rūdolfa!;

Mūziķis – Jānis Struķis (skatuve Svece);

Mūziķu grupa – Pubertāte.

 

Nominācija – Spilgtākais vokāls –un LLU Studējošo pašpārvaldes simpātija: Agita Gabranova (mūziķe).

Nominācija – Jelgavas dziesminieks 2016 – Inita Jansone un Ieva Dzintare (mūziķi).

Nominācija – Folkloras tradīciju mantinieks – Pēteris Štefāns (Saule pavasarī – mūziķis).

Nominācija – Studentiskākais priekšnesums – Kristaps Šēnfelds (mūziķis).

Nevar nepiekrist vakara vadītāja Ērika Palkavnieka teiktajam, ka folkfestivāls ir kā vīruss, kas nemanāmi piezogas un pamazām pārņem mūs visus, jo pasākuma noslēgumā, gaidot žūrijas un klātesošo balsojuma rezultātus, studentu un Ērika kopīgiem spēkiem tika sacerēta jauna dziesma "Izsargāšanās" ar humoristisku un zemtekstiem pilnu piegaršu.

Uz tikšanos nākamajā gadā!

 

Pievienots 19/02/2016