Pārlekt uz galveno saturu

Uz pirmo sēdi sanāks jaunais Konventa sastāvs

Attēla autors: No LLU arhīva

Janvārī visās struktūrvienībās norisinājās LLU Konventa, kas ir universitātes augstākā lēmējinstitūcija, pārstāvju vēlēšanas. 19. februārī notiks pirmā 9. sasaukuma Konventa sēde, kurā Konventa un Senāta priekšsēži un LLU rektore sniegs ziņojumus par iepriekšējā gadā padarīto, kā arī notiks vairākas citu institūciju vēlēšanas.

Jaunie Konventa 240 pārstāvji, kas ievēlēti no studentu, vispārējā un akadēmiskā personāla vidus, savu darbu pildīs turpmākos 3 gadus. Pirmajā sēdē Konventam ir atbildīgs uzdevums – no sava vidus ievēlēt pārstāvjus Konventa prezidijam, Akadēmiskajai šķīrējtiesai un Senātam.

Paredzēts, ka Senāta vēlēšanas noritēs aizklātajā balsojumā, bet Konventa prezidija - priekšsēža, vietnieka un sekretāra – vēlēšanas būs atklātas. Līdzšinējos trīs gadus priekšsēža amata pienākumus pildīja Voldemārs Bariss, vietnieks bija Aldis Kārkliņš, bet sekretāre – Līga Paura.

“Šoreiz Konventa sēde būs kārtējais nozīmīgais atskaites punkts universitātēs attīstībā, jo mēs ne tikai atskatīsimies uz paveikto iepriekšējo 3 gadu periodā, bet izvirzīsim uzdevumus turpmākajiem gadiem. Turklāt uzklausīsim arī rektores Irinas Pilveres ziņojumu par iepriekšējā gadā Senāta izvirzīto uzdevumu LLU vadībai izpildi,” stāsta līdzšinējais Konventa priekšsēdis Voldemārs Bariss.

Tāpat plānoti arī Senāta priekšsēža Imanta Liepas un Akadēmiskās šķīrējtiesas priekšsēdes Baibas Ozolas ziņojumi par institūciju darbu 2015. gadā.

“Iepriekšējais periods Konventam ir bijis ļoti darbietilpīgs un nopietns, jo tika veikti grozījumi LLU Satversmē un arī visos lēmējinstitūciju nolikumos, ievēlēts jauns rektors un noticis balsojums par LLU nosaukuma maiņu. Nevēlos teikt, ka turpmākie gadi būs vieglāki, jo jau šobrīd skaidrs, ka ir nepieciešams veikt būtiskas izmaiņas dažādos ar universitātes pārvaldību saistītos jautājumos. Un tie būs jautājumi, kas vistiešākajā veidā skars gan jauno Konventu, gan Senātu,” atklāj V. Bariss.

Jaunievēlētais Senāta sastāvs uz savu pirmo sēdi pulcēsies martā, kad arī notiks Senāta prezidija, tai skaitā, priekšsēža, vēlēšanas.

Pievienots 19/02/2016