Pārlekt uz galveno saturu

Vides un ūdenssaimniecības katedrai savs perkusionists

Jau vairāk kā 6 gadus LLU Vides un ūdenssaimniecības katedras darbinieku rindas papildina lektors, vides zinātnes pētnieks un doktorants Artūrs Veinbergs.  Kā izrādās, pasniedzēja darbs un zinātniskie pētījumi nav vienīgās viņa sabiedriskās aktivitātes, un visi mūzikas cienītāji aicināti uz viņa grupas koncertu. 

Agrīnajos studenta gados Artūrs sajutis vēlmi bagātināt savu radošo pasauli, kuru saistījis ar mūziku. Paralēli studijām, nu jau arī darbam un zinātnei, viņš spēlē perkusijas. Artūra Veinberga arvien dzimstošo jaunradi un vijīgos ritmus vairāku gadu garumā palīdzējuši pilnveidot Latīņamerikas perkusiju guru Miguel Andres Hernandez Giraldi (Čīle) un Tiago Loei (Brazīlija).

Artūra centieni kopā ar muzikālo apvienību Young & The Oak People vainagojušies nu jau 2. albumā „Gaišs”. Patīkamo darba saldmi mūziķi jau sajutuši un dalīsies ar to albuma prezentācijas koncertos. Tuvākais no tiem jau sestdien 6. februārī. Koncerts norisināsies Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā plkst. 20:00.

Kopā ar Artūru grupā apvienojušies viņa draugi: ģitārists Reinis Jaunais, flautiste Ieva Supjeva un santurists Harijs Vagrants. Savas kompozīcijas mūziķi radījuši instrumentāli pasaulīgās, mazliet mistiskās un visnotaļ pozitīvās noskaņās. Skaņdarbiem ir  Latvijā rets, kvalitatīvs un neatkarīgs muzikālais skanējums, kuru paši mūziķi labprāt savā starpā dēvē par pasaules/ indie/folk.

Neatsverami pievilcīgu skanējumu dara topošā muzikologa un ģitārspēles pasniedzēja Reiņa Jaunā netradicionālā un smalki niansētā ģitārspēle. To daudzi pašmāju klausītāji jau pamanījušies nodēvēt par līdzīgu britu dziesminieka Ņūtona Folknera ģitārspēles manierei. Netradicionāla skanējuma cienītāju dvēseles pildīs albumā „Gaišs ” ietvertā dziesma "Septiņi". Tā sarakstīta mūsu platuma grādiem neraksturīgā vai nu jau piemirstā ritmiskā zīmējumā. Tāpat patīkamas noskaņas ieviesis eksotiskās indiešu bansuri flautas skanējums Ievas Supjevas izpildījumā. Visbeidzot - mūziķu simbiozē skan Grieķijā, Turcijā, Irānā un Indijā izplatītais, sapņaini un mistiski skanošais instruments santurs - Harija Vagranta aizbildniecībā.

Lai gan grupas nosaukums Young & The Oak People izvēlēts angļu valodā, dziesmu vokālais izpildījums ir latvisks. Paši mūziķi saka, ka grupas nosaukums precīzi atspoguļo pašreizējo grupas psihoemocionālo sasaisti ar dabu, mūžīgu dzīvības prieku un vienkārši savu cilvēcību. Tās ir noskaņas, ar kurām mūziķi cer mazināt dusmas, naidu, negatīvismu, pievērst uzmanību vides problēmām un vairot labvēlību sabiedrībā.

Grupas video:

Facebook: https://www.facebook.com/drauguorkestris/.

 

Pievienots 19/02/2016