Pārlekt uz galveno saturu

Zinātnieki un nozares pārstāvji aicināti uz konferenci „Līdzsvarota lauksaimniecība”

Attēla autors: No LLU arhīva

25. un 26. februārī Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) notiks ikgadējā Lauksaimniecības fakultātes zinātniski praktiskā konference "Līdzsvarota lauksaimniecība", kura organizēta sadarbībā ar Latvijas Agronomu biedrību un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju. 

Konferences mērķis ir jaunāko zinātnisko sasniegumu un praktiskās pieredzes popularizēšana un domu apmaiņa par ilgtspējīgu saimniekošanu Latvijas laukos. Tajā tiks nolasīti 40 ziņojumi laukkopībā, dārzkopībā un lopkopībā. Īpaša tematiskā sekcija tiks veltīta precīzajām lauksaimniecības tehnoloģijām, kurā pieredzē dalīsies SIA Amazone pārstāvji.

Plenārsēdē Lauksaimniecības fakultātes dekāne Zinta Gaile, Latvijas Agronomu biedrības viceprezidents Arnolds Jātnieks un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidente Baiba Rivža uzrunās klātesošos. Savukārt LLU rektore Irina Pilvere, Zemkopības ministrijs pārstāvji un profesors Aldis Kārkliņš ziņos par aktualitātēm lauksaimniecībā.

Tematiskās sekcijas būs saistītas arī tādām tēmām kā laukaugu raža un kvalitāte, lauksaimniecības zemes apsaimniekošana, dārzeņi, krāšņumaugi un ogulāji, zemeņu audzēšanas novitātes un aktualitātes lopkopībā.

Papildus būs izvietots 21 stenda ziņojums un notiks inovāciju demonstrējumi. Pirms konferences sākuma 25. februārī plkst. 9.00 - 10.00 LLU Aulas foajē interesentiem būs pieejams arī mājražotāju tirdziņš.

Visi konferences ziņojumi apkopoti rakstu krājumā, ko saņems ikviens reģistrētais konferences dalībnieks. Detalizēta konferences programma atrodama raksta pielikumā.

Pielikums Izmērs
Konferences programma 102.94 KB
Pievienots 23/02/2016