Pārlekt uz galveno saturu

Aizvadīta konference “Līdzsvarota lauksaimniecība”

25. un 26. februārī jau tradicionāli Jelgavas pilī satikās dažādu nozaru zinātnieki un nozaru pārstāvji, lai piedalītos zinātniski praktiskajā konferencē “Līdzsvarota lauksaimniecība”, ko organizē LLU Lauksaimniecības fakultāte sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju un Latvijas Agronomu biedrību. 

Konferences mērķis ir jaunāko zinātnisko sasniegumu un praktiskās pieredzes popularizēšana un domu apmaiņa par ilgtspējīgu saimniekošanu Latvijas laukos. Tajā tika nolasīti 40 ziņojumi laukkopībā, dārzkopībā un lopkopībā. Īpaša tematiskā sekcija tika veltīta precīzajām lauksaimniecības tehnoloģijām, kurā pieredzē dalījās SIA Amazone pārstāvji.

Citās tematiskajās sekcijās tika diskutēts par jaunākajiem pētījumiem saistībā ar laukaugu ražu un kvalitāti, lauksaimniecības zemes apsaimniekošanu, dārzeņiem, krāšņumaugiem un ogulājiem, zemeņu audzēšanu, lopkopību un SEG emisiju samazināšanu lauksaimniecībā. Turklāt vairāki ziņojumi tika veltīti pākšaugu audzēšanas tehnoloģijām, jo 2016. gads lauksaimniecībā ir pasludināts par pākšaugu gadu.

“Konference ir laba iespēja mums, nozares pārstāvjiem, redzēt zinātnieku darbus, kuru īstenošana ražošanā pēc tam palīdz Latvijas laukiem un tautsaimniecībai. Lai uzlabotu nozares rezultātus, universitātei ir īpaši jādomā arī par izglītības kvalitāti agronomijā un jāakcentē studentu prasmju attīstīšana ekonomikā,” konferences plenārsēdē teica Latvijas Agronomu biedrības viceprezidents Arnolds Jātnieks.

Visi konferences ziņojumi apkopoti rakstu krājumā, ko saņēma ikviens reģistrētais konferences dalībnieks. Citiem interesentiem par rakstu krājuma iegādi ieteicams interesēties Lauksaimniecības fakultātē.

Pievienots 04/03/2016