Pārlekt uz galveno saturu

Kandavas vidusskolēni LLU iegūst ceļazīmi uz bagātību

Noslēdzies vislatvijas vidusskolēnu projekta „Esi Līderis!” biznesa spēļu konkurss „Ceļš uz bagātību!” Zemgales reģionā, kas notika Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

Ceturto gadu projekta „Esi Līderis!” ietvaros dažādos Latvijas reģionos norisinās biznesa spēļu konkurss „Ceļš uz bagātību!”, kurā piedalās vidusskolēni no visas Latvijas. Šogad viens no reģionālajiem posmiem notika Jelgavas pilī, tajā piedalījās 21 komanda (63 dalībnieki).

Konkurss ir biznesa simulācijas spēle, kas jauniešiem ļauj pierādīt savu erudīciju un uzmanību, veidot stratēģijas, izspēlējot dažādas dzīves situācijas, kas reālajā dzīvē notiek pat vairāku gadu garumā. Spēle jauniešiem sniedz lielāku izpratni par situācijām, ar kurām var saskarties ikdienā, dod ieskatu biznesa vidē, veicot aprēķinus un veidojot biznesa stratēģijas.

Šoreiz katra komanda iejutās karpu audzētāju lomā. Vispirms jaunieši apdomāja stratēģiju, saimnieciskās darbības plānu, tad notika dažāda lieluma karpu audzētavu izsole. Tāpat bija jāizspēlē sadarbība ar banku – kredīta devējiem – jāplāno procentu atmaksa, resursu izmantošana, jāizveido pārdošanas stratēģija u.tml., vadoties pēc sniegtajām norādēm un ievērojot konkrētus nosacījumus. Punkti tika piešķirti par komandas vizītkarti, plānotās biznesa darbības finansiālo atskaiti, kā arī, spēju analizējot izvēlēto stratēģiju.

Uzvaras laurus plūca četras komandas – pirmās vietas ieguvēji no Kandavas K. Mīlenbaha vidusskolas, otrās vietas ieguvēji no Tukuma Raiņa ģimnāzijas un trešās vietas ieguvēji – Auces vidusskolas un Tukuma Raiņa ģimnāzijas komanda. Uzvarētāji 1. aprīlī piedalīsies finālsacensībās Rīgā.

Pievienots 04/03/2016