Pārlekt uz galveno saturu

Koalīcija vienojusies par Bulduru Dārzkopības vidusskolas atjaunošanu LLU vadībā

Attēla autors: kasjauns.lv

29. februārī Koalīcijas padome vienojās par VSIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola" atjaunošanu "jaunā veidolā" sadarbībā ar LLU, ziņo aģentūra LETA.

Par to šodien žurnālistus informēja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Tādējādi panākta vienošanās, ka skola tiks restartēta, nododot to LLU. Koalīcijas padomes sēdē, kurā arī piedalījās LLU rektore Irina Pilvere, tika virzīts zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) ierosinājums valsts SIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola" kapitāla daļas nodot LLU, kurš arī atbalstīts.

Kā iepriekš ziņojusi LETA, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kā Bulduru Dārzkopības vidusskolas kapitāla daļu pašreizējā turētāja nav nodrošinājusi efektīvu un caurskatāmu kapitālsabiedrības pārvaldību un uzraudzību, līdz ar to izglītības iestādē pieļauta neefektīva rīcība ar finanšu līdzekļiem vismaz 246 050 eiro apmērā un konstatētas citas nepilnības, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumā.

Pamatojoties uz VK iesniegumā minētajiem faktiem, Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par iespējamām nelikumībām Bulduru Dārzkopības vidusskolā. Pēc tās lems par to, vai ir pamats kriminālprocesa sākšanai, aģentūrai LETA 20. februārī norādīja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

IZM apzinoties VK revīzijā konstatētās problēmas Bulduru Dārzkopība vidusskolā un jau esot ķērusies pie to risināšanas. Kā aģentūrai LETA janvāra vidū pastāstīja IZM pārstāve Ilze Salna, ministrija ir pārliecināta, ka skolai jāpastāv un jāattīstās, jo tā ir nozīmīga dārzkopības nozarē. Savukārt pēc Koalīcijas padomes 29. februāra lēmuma par Bulduru Dārzkopības vidusskolas nodošanu LLU tā nonāks ZM pārraudzībā. Par turpmāko universitātes rīcību tiks ziņots tuvākajās dienās.

Pievienots 04/03/2016