Pārlekt uz galveno saturu

Noskaidroti spēcīgākie LLU studenti badmintonā

2. martā LLU Sporta centrā notika LLU Universiāde badmintonā, kurā absolūtās čempiones titulu izcīnīja siguldiete Marta Gavare no Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) 1. kursa. Divas zelta medaļas izcīnīja arī talsinieks Valters Valgelins no Tehniskās fakultātes. Kopvērtējumā gan sievietēm, gan vīriešiem pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja PTF komandas.

LLU Universiādē badmintonā piedalījās 25 studenti, tai skaitā 10 vīrieši un 15 sievietes. Sacensībās tika pārstāvētas visas astoņas LLU fakultātes.

Marta Gavare izcīnīja uzvaru gan sieviešu vienspēlēs, gan sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Jāatzīmē, ka Marta iepriekš ir trenējusies badmintonā pie Latvijā pazīstamā Siguldas trenera Aināra Gurecka. 2015.gada nogalē Marta arī piedalījās LLU komandas sastāvā Latvijas čempionātā klubu komandām finālturnīrā.

Arī Valters Valgelins iepriekš bija trenējies badmintonā pie Talsu trenera Jāņa Pētersona. Iespējams, ka arī Valters būtu izcīnījis trīs zelta medaļas šajā Universiādē, ja vien būtu TF atradis partneri  jauktajām dubultspēlēm.

Trīs reizes uz goda pjedestāla kāpa arī valmierietis Roberts Šļaukstiņš, kurš kopā ar Martu Gavari uzvarēja jauktajās dubultspēlēs, kā arī palika otrais vīriešu vienspēlēs un dubultspēlēs.

Nākamais LLU studējošo badmintona spēlētāju izaicinājums ir Latvijas Universiāde, kas notiks tepat Jelgavā, LLU Sporta namā, sestdien, 19.martā, no plkst. 9.00 līdz 21.00.

Prieks arī par tiem LLU studentiem, kas pēc Universiādes pauda vēlmi vēl aktīvāk iesaistīties badmintona nodarbībās. Atgādinām, ka studentiem ir iespēja badmintonu spēlēt trīs reizes nedēļā – pirmdienās plkst. 16.30 – 18.00, trešdienās plkst. 16.30 – 18.00, ceturtdienās plkst. 16.00 – 17.30. Pirmo kursu studenti var izvēlēties badmintonu kā vienu no obligātajiem sporta veidiem.

Pievienots 04/03/2016