Pārlekt uz galveno saturu

Piedalies biznesa ideju konkursā par siltumenerģijas izmantošanu

Lai atrastu efektīvāko veidu, kā izmantot saražoto siltumenerģiju, SIA „Liepājas RAS” izsludina ideju konkursu „Poligona „Ķīvītes” siltumenerģijas izmantošanas iespējas”. Labākās idejas autoram vai autoru kolektīvam balva – 500 EUR. 

„Liepājas RAS” apsaimnieko Liepājas reģionālo sadzīves atkritumu poligonu „Ķīvītes”. Poligonā sadzīves atkritumi tiek apsaimniekoti, izmantojot bioenerģētisko šūnu tehnoloģiju, no atkritumiem savācot metāna gāzi jeb biogāzi. Biogāze tiek sadedzināta koģenerācijas iekārtās, ražojot elektroenerģiju un siltumenerģiju. Ja elektroenerģija tiek realizēta kopējā enerģijas tīklā, tad siltumenerģijas izmantošana poligonā notiek nepilnīgi. Neliela daļa no saražotās siltumenerģijas tiek patērēta poligona ēku apsildei, taču lielākā daļa paliek neizmantota.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju, tiek organizēts biznesa ideju konkurss par siltumenerģijas izmantošanu, kas norisināsies divās kārtās. Lai piedalītos pirmajā kārtā, līdz šī gada 15.maijam ikviens interesents var iesniegt īsu biznesa idejas konceptu. Konkursa rīkotāji izvēlēsies ne vairāk kā piecus darbus, kas iekļūs otrajā kārtā, un paziņos pirmās kārtas rezultātus līdz 15.jūnijam.

Otrās kārtas uzdevums būs, vadoties pēc tehniskās specifikācijas, publiski pieejamiem datiem un individuāli iegūtas informācijas, izstrādāt un pamatot biznesa ideju par poligonā „Ķīvītes” saražotās siltumenerģijas izmantošanu. Visi otrās kārtas dalībnieki tiks uzaicināti pie konkursa rīkotāja, lai klātienē prezentētu savu biznesa ideju. Konkursa otrās kārtas dalībniekiem būs iespēja saņemt konsultācijas, padziļinātu tehnisko informāciju un iespēju robežās arī citu atbalstu pēc pieprasījuma.

Labāko ideju autori, kuri iekļūs otrā kārtā, saņems 100 EUR, bet galvenā balva (500 EUR) tiks piešķirta labākās idejas autoram vai autoru kolektīvam pēc otrās kārtas rezultātu paziņošanas. Uzvarētājam būs iespēja savu biznesa ideju realizēt sadarbībā ar „Liepājas RAS”.

Konkursa rīkotāji aicina rūpīgi iepazīties ar konkursa nolikumu, kas atrodams „Liepājas RAS” interneta vietnē www.liepajasras.lv, un papildus jautājumu gadījumā sazināties ar SIA „Liepājas RAS”.

 

 

Pievienots 04/03/2016