Pārlekt uz galveno saturu

LLU noslēdz sadarbības līgumu ar Saldus Tehnikumu

21. martā tika noslēgts līgums starp LLU un Saldus Tehnikumu par sadarbību profesionālās izglītības stiprināšanā un tehnikuma absolventu piesaistē augstākajā izglītībā.

Līgums paredz ciešāku sadarbību starp LLU Vides un būvzinātņu un Informācijas tehnoloģiju fakultātēm un atbilstošajām tehnikumā īstenotajām specialitātēm, lai kopīgiem spēkiem stiprinātu būvniecības un informācijas tehnoloģiju jomas profesionālo izglītību un nodrošinātu tās pēctecību, iesaistītu studentus un pasniedzējus kopīgos projektos un aktivitātēs, sekmētu profesionālās informācijas apmaiņu.

LLU viesojās Saldus Tehnikuma direktors Ojārs Garoza un direktora vietniece Iveta Kunkule, kuri atzina, ka jau ir sākta pieredzes apmaiņa mācībspēku līmenī būvniecības jomā, bet viņi ir arī ieinteresēti līdzīgu sadarbību izvērst informācijas tehnoloģiju jomā.

"Mēs vēlamies uzlabot savu programmu kvalitāti, lai mūsu absolvents bez problēmām varētu turpināt studijas Jelgavā un, iespējams, par to iegūtu papildus punktus uzņemšanā. Turklāt esam iecerējuši jaunas programmas "Hidrobūvju tehniķis" atvēršanu nākamajā ziemā. Tautsaimniecībā ir liels pieprasījums pēc melioratoriem un ūdenssaimniecību speciālistiem, kas arī noteica mūsu interesi par šāda virziena īstenošanu. Tā kā LLU strādā lielākie šīs nozares korifeji, vērsāmies pie LLU kolēģiem pēc palīdzības, lai diskutētu ne tikai par programmas saturu, bet arī konsultētos par nepieciešamās tehnikas iegādi," stāsta I. Kunkule.

Tikšanās laikā tehnikuma vadība arī atzina, ka izjūtot jauniešu intereses samazināšanos par programmām kokapstrādes jomā un labprāt kopīgi ar universitāti būtu gatavi stiprināt arī šo virzienu.  It īpaši tāpēc, ka kokrūpniecība ir viena no Latvijas spēcīgākajām tautsaimniecības nozarēm un jaunajiem speciālistiem tajā ir stabilas karjeras iespējas. 

Pievienots 04/04/2016