Pārlekt uz galveno saturu

70 uzņēmumi atver durvis jauniešiem, lai atrastu darbiniekus!

Jau 9.gadu pēc kārtas lielākais jauniešu karjeras portāls LatvijāPrakse.lv rīko projektu “Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa". Tā laikā studentiem būs iespēja doties ekskursijās uz uzņēmumiem, lai iepazītu jauniešiem draudzīgākos darba devējus un pieteiktos praksei vai darbam. Ekskursijās jaunieši varēs doties no 11.-15.aprīlim.

Šogad savas durvis jauniešiem vērs 70 uzņēmumi, kas ir projekta visu laiku labākais rezultāts.Pretēji valdošajam uzskatam, ka jaunieši nav darba tirgū pieprasīti, darba devēji labprāt vēlas studentus pieņemt gan praksē, gan darbā. Projekta ietvaros 71% darba devēju izrādījuši interesi piesaistīt jaunus darbiniekus. Ekskursiju laikā būs iespēja atstāt savu CV un pieteikties vakancēm, kā arī uzdot sev interesējošos jautājumus un neformālā gaisotnē iepazīt darba devēju un potenciālos kolēģus. Lielākais pieprasījums ir pēc informāciju tehnoloģijas, finanšu un ekonomikas, pārtikas rūpniecības,mārketinga un apkalpošanas speciālistiem.

Turklāt portāla Prakse.lv vadītājs Jānis Logins norāda, ka: "Šogad kopīga iezīme no uzņēmumu puses ir vēlme aktīvi piedāvāt jauniešiem darba iespējas. Vairāk kā 2/3 no uzņēmumiem ekskursiju laikā vēlas noskatīt potenciālos praktikantus un darbiniekus.Uzņēmumi ir sākuši domāt par darba spēka piesaisti ilgtermiņā, popularizējot mazāk pieprasītas profesijas no jauniešu puses un iepazīstinot ar specifiskiem arodiem."

AS "Latvenergo" Personāla vadības direktore Inga Kola: "Vidusskolēni ir sarežģītas izvēles priekšā – kur mācīties, kādu programmu apgūt. Iegūt izglītību inženierzinātnēs noteikti ir sarežģītāk, tomēr jaunajiem inženieriem būs ievērojami lielākas iespējas atrast darbu vai iesaistīties zinātniskajā pētniecībā. Veicinot zinātnes un izglītības attīstību enerģētikas jomā, AS "Latvenergo" katru gadu īsteno dažādas aktivitātes jauniešiem, t.sk. Atvērto durvju nedēļu. Projekta īstenošanas laikā jaunieši var redzēt dažādu jomu profesionāļu ikdienu un tādējādi iegūt lielāku skaidrību par profesijas izvēli. AS "Latvenergo" strādā ne tikai enerģētikas inženieri, ļoti svarīgu vietu ieņem IT nozare un klientu apkalpošana. Esam ieinteresēti, lai šīs nozīmīgās jomas nākotnē būtu nodrošinātas ar īstiem savas nozares patriotiem un profesionāļiem. Tādēļ ļoti gaidām pie sevis ciemos motivētus un ieinteresētus jauniešus!"

Vietu skaits ekskursijām ir ierobežots, tāpēc jaunieši tiek aicināti pieteikties laicīgi Prakse.lv no 22.marta! Ekskursijās ir aicināti gan skolēni, gan studenti!

Šogad salīdzinot ar citiem gadiem būs vēl vairāk ekskursijas. Kopumā šogad durvis vērs uzņēmumi no 9 Latvijas pilsētām piedāvājot 400 ekskursijas: Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Brocēnos, Tukumā, Smiltenē, Jelgavā, Skrīveros un Pļaviņās. Būs pārstāvētas 18 nozares un savas durvis jauniešiem vērs tādi uzņēmumi kā AirBaltic, Latvenergo, Rīgas Siltums, Cabot, Ventspils nafta termināls, Statoil Fuel & Retail Latvia, Severstal Distribution, Swedbank, Skrīveru saldumi, Drogas, Scandiweb, Smiltenes piens un citi. Pilns dalības uzņēmumu saraksts pieejams Prakse.lv.

Tiešā saite uz uzņēmumu ekskursijām: http://www.prakse.lv/event/list/1/1/0/0/0/0/0

Par "Uzņēmumu atvērto durvju nedēļu"

Latvijā vērienīgākaisjauniešu projekts, kas jau 9.gadu aprīlī tūkstošiem skolēnu, studentu un neseno augstskolu absolventu ļauj klātienē iepazīt vietējos ražotājus un citus uzņēmumus, kā arī nevalstiskās organizācijas un valsts iestādes. Katru gadu ekskursijām piesakās ap 11 000 jauniešu un aptuveni 6000 ir iespēja iepazīties ar uzņēmumiem klātienē. Uzņēmumi šo gadu laikā iepazinušies ar vairāk nekā 2420 jaunajiem darbiniekiem.

Kontakti:

Rebeka Sīle

Jauniešu karjeras portāls Prakse.lv

Tālr.: 25445592 | E-pasts: rebeka.sile@prakse.lv

Prakse

Pievienots 05/04/2016