Pārlekt uz galveno saturu

LLU sāks sadarbību ar Tokušimas universitāti Japānā

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Valodu centrs ir noslēdzis rakstisku vienošanos ar Tokušimas universitātes (Tokushima University) Integrētās mākslas un zinātnes fakultāti Japānā par turpmāku sadarbību izglītības jomā.

16. – 17. martā LLU viesojās Tokušimas universitātes  profesors Donalds Stērdžs un četri studenti, lai iepazīstinātu Latvijas studentus ar japāņu kultūru un gūtu izpratni par Latviju un tās kultūru. Pateicoties Valodu centra asociētās profesores Dainas Grasmanes iniciatīvai un personīgai sadarbībai ar profesoru D. Stērdžu, Japānas kultūras dienas LLU notiek jau trešo gadu. To laikā bija iespēja apskatīt Japānas studentu foto izstādi "Draudzība" un piedalīties starpkultūru pieredzes seminārā. Papildus tam Tokušimas studenti kopīgi ar LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studentiem gatavoja japāņu ēdienus, tādējādi gūstot pieredzi nacionālo kulināriju atšķirībās.

Turklāt šogad izveidotā sadarbība ar Tokušimas universitātes Integrētās mākslas un zinātnes fakultāti ieguvusi juridisku veidolu, jo noslēgta rakstiska vienošanās.

Vienošanās mērķis ir veicināt izglītības aktivitātes un starpkultūru izpratni, un tā paredz savstarpējas braucienu vizītes studentiem un mācībspēkiem esošā finansējuma ietvaros, kopīgas izglītības, kultūras un pētniecības aktivitātes, kopīgas akadēmiskās un zinātniskās aktivitātes (konferences, semināri) un akadēmisko materiālu un citas informācijas apmaiņu.

Savukārt Starptautiskās sadarbības centra speciāliste Daiga Unferihta stāsta, ka noslēgtā vienošanās starp divām abu universitāšu struktūrvienībām ir labs sākums, lai stiprinātu sadarbību starp universitātēm kopumā. Ņemot vērā to, ka šogad ir paplašinājušās iespējas Erasmus+ programmā, vienošanās par vispārēju sadarbību dotu iespējas LLU nākamajā gadā pretendēt uz finansējumu, kas nodrošinātu studentu un mācībspēku mobilitāti  starp LLU un Tokušimas universitāti. Līdz ar to šobrīd turpinās komunikācija un darbs, lai sagatavotu dokumentus starpuniversitāšu līguma noslēgšanai.

Pievienots 05/04/2016