Pārlekt uz galveno saturu

Pasaules ūdens dienā skolēni pārbauda savas zināšanas Vides un būvzinātņu fakultātē

Atsaucoties UNESCO LNK Pasaules ūdens dienas aicinājumam 22. martā LLU Vides un būvzinātņu fakultātes Vides un ūdenssaimniecības specialitātes 2. kursa studenti sadarbībā ar LLU Meža un ūdens resursu zinātnisko laboratoriju organizēja Pasaules ūdens dienai veltītu izglītojoši praktisku pasākumu vidusskolēniem.

Pasākumā piedalījās komandas no Rīgas 94. vidusskolas, Jelgavas tehnikuma, Dobeles 1. vidusskolas, Jelgavas tehnoloģiju vidusskolas un Jelgava 5. vidusskolas. Komandas sacentās erudīcijā un praktiskajās darbnīcās.

Tā kā Vides un būvzinātņu fakultāte īsteno studiju programmu "Vide un ūdenssaimniecība", kuras absolventi kļūst par inženieriem vides jomā, un veic dažādus ūdens izpētes darbus laboratorijās, tai ir atbilstošs aprīkojums un skolēniem bija iespēja iepazīties ar ūdens izpētes iekārtām un vērot, kā tās tiek izmantotas.

Pasaules ūdens dienas pasākumu kopvērtējumā 1. vietu ieguva Jelgavas tehnikuma komanda, kurā piedalījās Linda Rozenberga, Renāta Gedmina, Egija Zemeža un Emīls Rūters, un izcīnīja biļetes uz Līvu akvaparku.

Īpaša pateicība par dalību pasākuma organizēšanā Vides un ūdenssaimniecības 2. kursa studentiem: Alisei Trifanei, Kristapam Knāviņam, Rolandam Leveikam, Oskaram Eidukam, Kristapam Zālītim, Līnai Salmiņai, Elīnai Austrai Siliņai, DenisaiKalpakai, Sindijai Šmiukšei, Jānim Atelbaueram, Agnesei Ozoloņai.

Sīkāka informācija par ūdens izpētes iespējām www.murzl.llu.lv.

Kopš 1993. gada 22. martā ik gadu tiek atzīmēta Pasaules ūdens diena, organizējot dažādus izglītojošus un informatīvus pasākumus, lai pievērstu ikviena cilvēka uzmanību ūdens svarīgajai lomai mūsu dzīvē. Latvijā Pasaules ūdens diena tiek atzīmēta kopš 1996. gada. UNESCO LNK aicina ikvienu skolu, interešu apvienību un organizāciju visā Latvijā iesaistīties Pasaules ūdens dienai veltītajos pasākumus, kā arī pašiem kļūt par to organizatoriem, izmantojot dažādu ūdens tematiku mācību stundās, iesaistoties iniciatīvās, veicot pētījumus un rīkojot izstādes, rosinot bērnu, jauniešu, sabiedrības izpratni par dzeramā ūdens nozīmi un ūdens nozīmi vispār, kā arī apzinoties draudus, kas ietekmē ūdens resursu izsīkšanu visā pasaulē.

Informāciju sagatavoja Inga Grīnfelde.

Pievienots 05/04/2016