Pārlekt uz galveno saturu

Promocijas darbu par minerālo resursu tirgus attīstību aizstāvējis Andrejs Lazdiņš

18. martā promocijas darbu "Latvijas reģionu minerālo resursu tirgus attīstība" aizstāvēja un doktora grādu ekonomikā ieguva zinātnieks Andrejs Lazdiņš.

Promocijas darba mērķis ir izpētīt minerālo resursu aktīvo krājumu, ieguves un izmantošanas dinamiku, to ietekmētājus Latvijā un izstrādāt ilgtspējīgu minerālo resursu tirgus attīstības vīziju.

Tādējādi A. Lazdiņš promocijas darbā analizējis minerālo resursu apzināšanas, izpētes un izmantošanas problemātiku Latvijā, izvērtējis minerālo resursu apsaimniekošanas tiesiski normatīvos aspektus, izpētījis minerālo resursu krājumu, ieguves, pārstrādes un realizācijas dinamiku Latvijas reģionos no 2005. līdz 2011. gadam un minerālo resursu tirgus ietekmējošos faktorus, noteicis tirgus ietekmes virzienus un izstrādājis tirgus attīstības vīziju Latvijas reģioniem.

Promocijas darba noslēgumā autors secinājis, ka Latvijas minerālu aktīvie krājumi ir pamats tirgus attīstībai un identificējis vairākas problēmas, kas to kavē, kā arī piedāvājis konstruktīvus risinājumus.

Promocijas darba zinātniskais vadītājs ir LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes asociētais profesors (emeritus), Dr.oec. Jānis Kaktiņš.

Ar promocijas darba kopsavilkumu var iepazīties LLU Fundamentālās bibliotēkas mājas lapā.

Pievienots 05/04/2016