Pārlekt uz galveno saturu

Sumināti Attīstības fonda pavasara semestra stipendiāti

21. martā Senāta auditorijā sumināti stipendiāti, kuri pavasara semestrī saņem SIA Konekesko un Ulda Šalajeva stipendijas. Līdz ar stipendiju apliecību izsniegšanu stipendiātiem klātesošie varēja klausīties Ulda Šalajeva vieslekciju par darba iespējām ES institūcijās.

SIA Konekesko stipendiju pavasara semestrī saņems divi Meža fakultātes studiju programmā "Mežinženieris" studējošie Linda Baumane un Toms Tumpelis.

Toms Tumpelis ir no Alsungas un šobrīd universitātē studē 3. kursā. Viņš ar labām un teicamām sekmēm nokārtojis visus svarīgākos specialitātes priekšmetus. Papildus nopietnam studiju darbam students spēlē basketbolu un fakultātes komandai jau trešo gadu pēc kārtas ļauj iegūt 1. vietu universitātē. Kursa biedri un pasniedzēji Tomu Tumpeli vērtē kā darba spējīgu, atsaucīgu, izpalīdzīgu, pie kura griezties pēc palīdzības dažādos gadījumos. Viņš spēj sekmīgi organizēt savu darbu, skatīt visu kopumā un atbalstīt vajadzīgo, cienot citu darbu.

Savukārt Linda Baumane, kas stipendiju saņems jau otro reizi, ir no Talsu novada un šobrīd studē 2. kursā. Studijās Linda sevi pierādījusi kā ļoti spējīgu studenti, iegūstot augstus vērtējumus dažādu nozaru studiju kursos. Kā rekomendācijas vēstulē raksta viņas pasniedzējs Aleksandrs Saveļjevs, studente ir viena no sekmīgākajām savā kursā un visā studiju programmā. Viņa ir sabiedriski ļoti aktīva, tāpēc visas fakultātes studentu vidū iemantojusi lielu autoritāti, ir aktīva studentu biedrības "Šalkone" biedre un labprāt palīdz organizēt pasākumus. No studijām brīvajā laikā Linda Baumane trenējas universitātes smagatlētikas izlasē un dzied korī "Riti", kā arī piedalās dažādās sporta un kultūras aktivitātēs arī ārpus universitātes.  

Ulda Šalajeva stipendijas apliecību no paša mecenāta saņēma Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studiju programmas "Pārtikas zinības" 1. kursa studente Agnese Līva Gilnere.

Mācījusies Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā un Aizputes vidusskolā, no kurām pēdējo absolvējusi 2015. gadā. Savu neilgo studiju laikā LLU ir spējusi uzrādīt ļoti labas un teicamas sekmes. Īpaši akcentējams studiju kursā "Neorganiskā ķīmija" iegūtais vērtējums – 9 (teicami), kas inženierzinātņu studijās ir būtisks panākums. Turklāt studente jau ir sākusi zinātniski pētniecisko darbu un veikusi patstāvīgu pētījumu ,,Kokosriekstu piens kā alternatīva saldajam krējumam". Viņas ieinteresētību studijās un spēju saskatīt sakarības teorijā un praktiskajā pielietojamībā pozitīvi vērtē gan mācībspēki, gan PTF prodekāne Gita Krūmiņa – Zemture.

Savukārt Agneses aktivitāti un iesaisti ārpus studiju norisēs atzinīgi vērtē PTF Studējošo pašpārvaldes pārstāvji. Studente ne tikai piedalās pašpārvaldes darbā un dažādos pasākumos, bet arī plāno tos un organizē. Ārpus universitātes studente regulāri pilda brīvprātīgā darba pienākumus kultūras pasākumos un izmanto pieredzes apmaiņas projektu iespējas.

Informāciju par aktuālajiem LLU Attīstības fonda stipendiju konkursiem lūgums skatīt šeit

Pievienots 05/04/2016