Pārlekt uz galveno saturu

ERASMUS mobilitāte Oksfordas Brukses universitātē

Brauciena laikā no 19. februāra līdz 25. februārim tika apciemota profesora Devida Fella sistēmbioloģijas zinātniska grupa. Vizītes laika tika diskutēts par vairākiem jautājumiem, saistītiem ar sistēmbioloģiu un sintētisko bioloģiju, dinamisko metabolisko tiklu analīze un mikroorganismu metaboliska tikla rekonstrukcijām. Tika apskatīti jautājumi, saistīti ar ERASMUS studentu apmaiņu starp universitātēm. Dažas dienas tika strādāts kopā ar šis grupas dalībniekiem pie kopējam problēmām, saistītam ar stehiometrisko un dinamisko modeļu izstrādes.

Erasmus+

Tika apskatītas Oksfordas Bruksas universitātes galvenā bibliotēka, datorklases un laboratorijas, kuras studenti var veikt savus zinātniskus pētījumus.

Tika apskatīta Oksfordas pilsētas vēsturiska daļa, Oksfordas bibliotēka un vairākas koledžas. Interesants atklājums bija tas, ka zem Oksfordas Universitātes vārdā slēpjas vairākas neatkarīgas viena no otras koledžas, kuras sacenšas sava starpā par studentiem.

Pēc profesora Fella ieteikuma, sazinājāmies ar profesoru Devidu Gilbertu, kurš vada sintētiskas bioloģijas laboratoriju Londonas Bruneles universitātē. Šī grupa nodarbojas ar bioķīmisko tiklu analīzi, programmatūras rīku un datormodeļu izstrādi pielietojumam sintētiskajā bioloģijā.

Gan profesors Fell, gan profesors Gilbrt piekrita lasīt lekcijas ERASMUS IP kursos "Modeling in systems and synthetic biology", kuri notiks Jelgavā šī gada jūlijā.

Papildus viena diena bija veltīta tam, lai apciemotu Imperial College London, Sintētiskas bioloģijas un inovāciju centru Dr. Guy-Bart Stan vadībā. Tur tika diskutēts par kopējas sadarbības iespējam un līdzīgam pētniecības tēmām. Šī grupa nodarbojas ar automātiskas vadības tehnoloģiju un metožu izstrādi pielietojumam sintētiskajā bioloģijā, ka arī ar sarežģītu dinamisko bioloģisko tiklu pētījumu.  

Dažas stundas tika veltītas, lai apskatītu Londonas centru un pastaigāties pa Temzas krastu.

Kopumā brauciens ir izdevies, tika apciemotas divas zinātniskas grupas, satikti vairāki zinātnieki, ar kuriem tika diskutēts par dažādiem jautājumiem. Tika iegūts daudz jaunas informācijas sakarā ar sistēmbioloģiju un sintētisko bioloģiju un pētījumiem šajos virzienos. 

 

Egils Stalidzāns, Jurijs Meitalovs, Informāciju Tehnoloģiju fakultāte

Pielikums Izmērs
Londona 911.55 KB
Londonas ielās 1.32 MB
Ar kolēģiem 264.25 KB
Pievienots 09/04/2016