Pārlekt uz galveno saturu

Erasmus+ prakse Korfu, Benitses, Bella Vista Hotel, Grieķijā

Prakses darba joma: Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība

Erasmus+

Jau ilgu laiku man bija neliels sapnis, kuru vēlējos piepildīt, proti, izmantot Erasmus+ piedāvāto praksi ārvalstīs. No iespējamajiem variantiem mani uzrunāja tieši Grieķija. Uzzinot, ka prakse norisināsies uz vienas no zaļākajām un pasakainākajām salām – Corfu, par kuru arī lasīju Džeralda Darela "Mana ģimene un citi zvēri" - nešauboties mans lielākais mērķis bija tur nokļūt un izsapņot šo sapni. Piepildīt šo sapni vēl vairāk mudināja vienas studentes stāsts, kura iepriekšējā vasarā izgāja praksi tieši šajā viesnīcā, kā arī vienreizējās bildes, kuras apjūsmoju internetā. Drīz vien šos skatus redzēju arī pati dzīvē. Mani vilināja jauna pieredze, emocijas, dzīve internacionālā vidē, svešvalodu praktizēšana, kā arī vasara, kura pavadīta Grieķijā – Corfu salā.

Sadarbību ar nosūtošo institūciju vērtēju pozitīvi. Bet, tā kā mani uzņēma viesnīcas vadītājas, es ilgi atcerēšos, viņu atvērto attieksmi, siltos smaidus, apskāvienus. Viņas neuzvedās kā priekšnieces, bet uzņēma mani kā jauno ģimenes locekli, liekot justies pasargātai, vajadzīgai un saprastai. Šāda sajūta mani nepameta ne mirkli prakses laikā.

Es ieguvu neatsveramu gan profesionālo pieredzi, gan pieredzi dzīvei. Strādājot mazā viesnīcā ir jārēķinās, ka jāprot darīt visu, mani pienākumi bija daudzveidīgi, līdz ar to darba stundas paskrēja ātri un interesanti.

Bet par to, ko personiski ieguvu, varētu sarakstīt grāmatu, bet īsumā – dzīvojot ar citiem praktikantiem no dažādām valstīm, ieguvu priekšstatu, arī par jauniešu dzīvi citās valstīs. Kopīgas ekskursijas, piedzīvojumi, smieklīgi atgadījumi, spēles, festivālu apmeklēšana, dejas līdz rīta gaismai mūs saliedēja un radīja lielisku komandu. Kā arī jaunu kultūru iepazīšana, pārdomas par cilvēku vērtībām un vadītājas noderīgie padomi izveidoja manu iekšējo pasauli daudz pilnvērtīgāku.

Ja apsver domu, pieteikties Erasmus+ praksē, nebaidies, pieņem izaicinājumu! Es neko nenožēloju, un esmu laimīga, ka izmantoju šo iespēju!

Zane Alsberga,

2014./2015. studiju gads

Pievienots 09/04/2016