Pārlekt uz galveno saturu

Lauksaimniecības enerģētikas studijas Harpera Adamsa Universitātes koledžā

Spilgtākais iespaids par studijām UK ir tas, ka studentam ir jābūt ļoti neatkarīgam un motivētam, pasniedzējs tikai norāda virzienu, kurā jādarbojas, bet students tālāk iziet patstāvīgi visam cauri.

Erasmus+

Par studentu dzīvi nevaru daudz pastāstīt, jo biju kā doktorantūras studente, mums bija tikai 2 kopīgās salidojuma reizes. Savukārt redzēju, ka pamatstudiju studentiem bija pieejamas ļoti plašas iespējas izpausties. Ir vairākas sporta apvienības, vietējais studentu bārs koledžas "pilsētiņā", kur katru trešdienu studenti rīko īpašās, tika organizēti izbraucieni par maksu uz Mančesteru, Liverpūli utt.

Dzīvošanas izmaksas ir diezgan augstas, par istabiņas īri maksāju 55 mārciņas nedēļā (īrēju no privātpersonas), savukārt, ja dzīvotu koledžas "pilsētiņā", tas man izmaksātu 70 - 100 mārciņas.

Galvenā kulturatšķirība ir uzvedības manieres. Angļi vienmēr ir ļoti laipni un smaidīgi, taču tas padara gandrīz par neiespējamu saprast to, ko viņi tieši par tevi domā, vai ir apmierināti ar darbu vai nē. Viņi nekad sejā neko sliktu nepateiks.

Var ceļot ar sabiedrisko transportu, kas izmaksā diezgan dārgi, ceļojumam 2h stundu attālumā no mājas jāiztērē ap 25 mārciņām, vai nu dažkārt Ārlietu daļa organizēja arī kādus izbraucienus. Mēs ar pārējiem angļu valodas kursa apmeklētājiem bijām aizbraukuši uz Oxfordu, varu pateikt, ka tā ir tā vieta uz kuru ir vērts aizbraukt.

Noteikti izmantojiet iespēju aizbraukt kā Erasmus students uz jebkuru valsti, jo tā pieredze padara Jūs stiprāku dažādās jomās: svešvalodas izmantošanu, integrēšanās jaunajā vidē, spēja izdzīvot vienam svešā valstī, iegūt starptautiskus draugus un mācību pieredzi.

Pievienots 09/04/2016