Pārlekt uz galveno saturu

Mana prakse uzņēmumā Hoveniersbedrijf Guy Wolfs, Nīderlandē

Prakses darba joma: ainavu arhitektūra

Erasmus+

Vairāk nekā pusgadu pirms prakses sākšanās, zināju, ka savu praksi ainavu arhitektūrā vēlos iziet Nīderlandē. Tā bija valsts, kura bija manā apskates vietu sarakstā, un kāpēc gan neapvienot lietderīgo ar patīkamo?! Erasmus+ piedāvāja šo fantastisko iespēju.
Izvēlējos mazu dārzu ierīkošanas firmu Guy Wolfs, kuri ieguvuši apbalvojumus par ierīkotajiem dārziem. Nevienu brīdi neesmu nožēlojusi, ka devos tieši uz šo vietu. Jā, es nedzīvoju lielā pilsētā, dzīvoju ciematā Eijsden, kur visi viens otru pazina, un tieši tas man arī bija vajadzīgs. Man bija iespēja dzīvot nīderlandiešu ģimenē, iepazīt viņu kultūru un skatījumu uz dzīvi; man bija iespēja ceļot - tieši priekšnieks, Mathijs Wolfs, bija tas, kurš mani iedvesmoja, lai braucu apskatīt arī citas valstis, un ieteica vietas, kuras noteikti būtu jāredz. Šīs prakses laikā, es paspēju apskatītu un iepazīt Vācijas, Beļģijas, Francijas un pašas Nīderlandes ainavas, pilsētvidi un cilvēkus, kas katrā vietā ir atšķirīgi. Es ieguvu ne tikai pieredzi profesionālajā jomā, veidojot vizualizācijas dārziem, ierīkojot dārzus un iepazīstot augus, bet arī iepazinu kultūras aspektus, kuri visnotaļ izmainīja manu domāšanu un skatījumu uz notiekošo. Un par to man ir jāsaka liels paldies Erasmus+!
Ko es varu ieteikt studentiem, kas šaubās par došanos prom? Brauciet, piedalieties un izpētiet! Nebaidieties doties šajā piedzīvojumā vieni. Tas tikai attīstīs jūs pašus, sapratīsiet ko gribat un ko negribat gan profesijas izvēlē, gan sevis pilnveidošanā.

Evita Kļaveniece, LLU Lauku inženieru fakultātes studente
2014./2015. studiju gads

Pievienots 09/04/2016