Pārlekt uz galveno saturu

Hola visiem!

Karsts sveiciens no karstās Spānijas! Esam divas studentes, Zane Nīkrence un Krista Karlsone, mācāmies Latvijas Lauksaimniecības universitātē, ekonomikas fakultātē un vēlamies Jums izklāstīt savu Erasmus veiksmes stāstu.

Erasmus+

Jau studējot pirmajā kursā ļoti vēlējāmies izbaudīt Erasmus pieredzi, bet dažādu faktoru un iemeslu dēļ mums neizdevās to piepildīt. Ceturtajā kursā mums pienāca izdevība mūsu sapni īstenot. Jūs jautājat kāpēc tieši Spānija ? Spānija bija, ir un paliks mūsu sapņu zeme, tiek arī uzskatīts, ka Spānijas klimats ir labākais Eiropā, ka šeit ir izsmalcināta un veselīga virtuve un lieliski vīni, tīrākās un daudzveidīgākās pludmales, neskaitāmi vietējie tautas un reliģiskie svētki, interesanta arhitektūra, muzeji un pats galvenais - labsirdīga un labvēlīga tauta. Šie nedaudzie faktori kalpo par iemeslu tam, kāpēc arī izvēlējāmies izbaudīt mūsu Erasmus pieredzi tieši Spānijā.

Universided de Huelva – bija mūsu izvēlētā augstskola. Izvēlējāmies tieši šo augstskola, jo pirmkārt, šī augstskola ir LLU sadarbības partneraugstskola, un otrkārt, lielā mērā sakrita mūsu studiju kursa priekšmeti, kas mums bija svarīgs aspekts. Mācības mums notika angļu valodā, neskaitot spāņu valodas kursus. Ar pasniedzējiem bija izveidojies ļoti pretimnākošas un siltas attiecības. Sadarbība, kuras laikā vienmēr varēs rast risinājumu, jebkurā laikā un vietā.

Pirms braukšanas uz Spāniju bijām jau nedaudz mācījušās spāņu valodu, līdz ar to neskatoties uz kultūršoku un klimata izmaiņām, vel jo vairāk sapratām, ka spāņu valodu šeit ir nozīmīgi zināt, jo tikai reti kurš spānis spēja sarunāties angļu valodā.

Mums ļoti priecēja Spāņu kultūra, neaizmīstāmi paliks atmiņā spāņu tradicionālie ēdieni – tapas - Neliela izmēra uzkodas, kas remdinaizsalkumu starp ēdienreizēm. Spānijā grūti saskaitīt tapas veidus, jo bieži vien to pagatavošanā liela loma ir fantāzijai. 

Bet vienmēr derētu atcerēties, ka Tu neesi viens, jo Tev visapkārt būs iespēja iepazīties ar tik dažādu tautu jauniešiem, un jāatceras, ka arī Tev būs jāiepazīstina sevi un savu valsts vārdu, respektīvi, ne visi zinās, ka kurā vietā atrodas Latvija un cik tā liela, ar ko lepojas un kuras ir tās galvenās atšķirības citu valstu vidū, tāpēc jācenšas rast iespaidu, ar kuru Tu pats lepojies. Tieši tā pat bija arī mums, bija tikai daži cilvēki, kuri zināja, kur atrodas Latvija, vel jo vairāk spēja pat pateikt dažas primitīvas frāzes latviešu valodā, kas mūs patiešām pārsteidza un tanī pat reizē priecēja.

Ceļojumi, kurus veicām mūsu Erasmus programmas ietvaros paliks atmiņā mums uz mūžu. Apceļojam Andalūzijas pilsētiņas (Kadisu, Kordobu, Granadu, Malagu, Seviļu u.c.) , Barselonu, kā arī  Spānijas galvaspilsētu Madridi u.c. pilsētās.

Aizverot acis un atsaucot atmiņā Spānijā pavadīto laiku, sejas vaibsti pačukstēs, ka viss bija lieliski.

Neskatoties uz to, ka mēs nespējam zināt, kādas grūtības un pārbaudījumi mums būs jāpārvar, līdz ar tiem saskārāmies, mēs sapratām, ka mums ir jāiemācās tikt galā ar mums uzliktiem pārbaudījumiem, vienlaicīgi spējot izbaudīt mūsu pozitīvos piedzīvojumus.

Tāpēc vēlamies novēlēt visiem topošajiem Erasmus studentiem, uzdrošināties, notvert pareizo mirkli un nekad nebaidīties riskēt! Viss izdosies! 

 

Patiesā cieņā,

Krista Karlsone un Zane Nīkrence, Ekonomikas Fakultāte

Pielikums Izmērs
Ēdiens 87.44 KB
Universided de Huelva 66.68 KB
Skats uz kalniem 189.59 KB
Pievienots 10/04/2016