Pārlekt uz galveno saturu

Svaiga gaisa, tīra ūdens un nordisko mežu ietekme

Viens gudrs cilvēks teica: "Garš neatkarīgās dzīves ceļojums sākās ar pirmo soli..." Tātad ir ļoti svarīgi, kad tu esi izlēmis to spert. Ja vēlies izzināt sevi labāk, zināt caur kādiem piedzīvojumiem esi gatavs iziet cauri, saprast, kā vēlies redzēt sevi nākotnē - jāizaicina savu ierasto dzīvesveidu.

Erasmus+Viens no veidiem ir pievienoties Erasmus ārzemju studijām un kļūt par apmaiņas studentu.

Es biju Somijā kopā ar diviem kursa biedriem. Mūsu uzturēšanās un mācību vieta, Evo, atradās meža vidū blakus 3 savā starpā savienotiem ezeriem. Nekādas pilsētas dzīves, veikalu, mašīnu un protams, nekādas steigas, stresa un trokšņa... Atmosfēra priekš manis bija vienkārši ideāla, tikai tādā vietā tu vari uzlūkot savu dzīvi no pavisam citas puses.

Studiju plāns bija ļoti interesants. Man patika, ka mazāko dienas daļu mēs pavadījām lekcijās, klasē, bet atlikušo daļu praktikā, brīvajā dabā! Mums paveicās un mēs varējām apmeklēt Saaristomeren nacionālo parku (tas atrodas arhipelāgā starp Zviedriju un Somiju), dzīvot uz salas, jūras vidū. Bijām vairākās aizsargājamās teritorijās, purvos, arborētumos (piem. Mustila), vairākās ar mežu saistītās izstādēs utt. Bet viena no aizraujošākām lietām- bija brauciens uz Karēliju. Tas bija izglītojošs, pārgājiens ar nakšņošanu teltīs, sēdēšanu pie ugunskura, stāstot dažādus atgadījumus un apspriežot nākamos un bijušos notikumus.

Ir diezgan grūti ievietot vienā lappusē visu ko mēs bijām darījuši brīvajā laikā piem.: zvejojām, gājām pārgājienos, braucām ar kanoe (pat pusnaktī!), peldējāmies, sēņojām, ogojām, braucām ar riteņiem uz tuvāko veikali (50 km), spēlējām futbolu, volejbolu utt... katra diena nesa sevī jaunas emocijas un iespaidus, kurus es glabāšu sirdī visu savu mūžu.

Bet protams, nekā tāda nebūtu bez jaukiem, atvertiem cilvēkiem, kuri padarīja mūsu uzturēšanos tik patīkamu: brīnišķīgie pasniedzēji, interesanti domubiedri un paziņas, jaunie īstie draugi, kas ir pats svarīgākais!

Svaiga gaisa, tīra ūdens un nordisko mežu ietekme, atspoguļojās manī ar izjūtu, ka es arī esmu daļa no vides...Bet tas aktīvā dzīves veida ieradums, padarīt katru dienu neaizmirstamu ir joprojām ar mani, un palīdz man virzīties uz priekšu!

 

Mariama Nartiša, Meža fakultāte

Pievienots 10/04/2016