Pārlekt uz galveno saturu

B. Treija balvu saņem divas jaunās ESAF doktores

21. aprīlī Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (ESAF) tika atklāta 17. Starptautiskā zinātniskā konference “Economic Science for Rural Development", kuras plenārsēdē arī tika pasniegta profesora Benjamiņa Treija balva. To šajā gadā saņēma jaunās doktores Zane Bulderberga un Sandija Zēverte-Rivža.

Zane Bulderberga balvu ieguva par promocijas darba "Pilsētu - lauku mijiedarbības izvērtējums Latvijas reģionos" izstrādi. Savukārt Sandija Zēverte- Rivža konkursā piedalījās ar promocijas darbu "Risku izvērtējums atjaunojamās enerģijas ražošanā lauku saimniecībās Latvijā". Abu promocijas darbu zinātniskā vadītāja ir LLU rektore, profesore Irina Pilvere.

Balvas laureātes un zinātnisko vadītāju klātienē sumināja B. Treija mazdēls, balvas mecenāts Nils Treijs un ESAF pārstāvji.

B. Treija balvas pasniegšana kādam no jaunajiem zinātniekiem konferences atklāšanas laikā jau kļuvusi par tradīciju. Balva ir atzinība ESAF jaunajam zinātņu doktoram par izstrādātu un aizstāvētu promocijas darbu vai būtisku zinātnisku pētījumu piecu gadu periodā pēc aizstāvēšanas.

B. Treijs (16.08.1914.-19.12.2002.) bijis ievērojams ekonomikas profesors un zinātnieks. Pētījis kooperāciju, pašizmaksas, rentabilitātes, lauksaimniecības uzņēmumu darbības optimizācijas un saimnieciskās darbības analīzes jautājumus. Izstrādājis matemātiskās plānošanas metodes. Pieminot B.Treija mūža devumu Latvijai, ar 2007. gada decembri ESAF iedibinājusi Benjamiņa Treija balvu ekonomikā.

Pievienots 27/05/2016