Pārlekt uz galveno saturu

LLU paraksta sadarbības līgumu ar futbola klubu "Jelgava"

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) un biedrība "Futbola klubs Jelgava" 19. aprīlī parakstīja sadarbības līgumu, lai veicinātu veselīgu un sportisku dzīvesveidu studentu vidū.

"Esam viena no retajām augstskolām Latvijā, kas ir saglabājusi sporta nodarbības studiju laikā kā obligātas pirmā un otrā kursa studentiem, jo sports ir veselības garants. Mums rūp, lai topošie speciālisti ir ne tikai profesionāli labi sagatavoti, bet arī lai lietderīgi pavada savu brīvo laiku," sadarbības iemeslus pamato LLU rektore Irina Pilvere. Sadarbības rezultātā ieguvēji būs visi, jo īpaši studenti, kam būs iespēja trenēties futbolā profesionālu futbola kluba "Jelgava" treneru vadībā.

"Veiksmīga sadarbība ar futbola klubu "Jelgava" tika aizsākta jau pagājušā gadā, atbalstījām Jelgavas sieviešu futbola komandas dalībnieces ar atbilstošu infrastruktūru – meitenes trenējās LLU peldbaseinā, trenažieru zālē un treniņiem izmantoja sporta zāli Tērvetes ielā. Kopā ar LLU studentēm startēja SELL studentu spēlēs, bet nākamā gadā mums jau būs sava meiteņu futbola komanda," stāsta LLU Sporta centra vadītājs Jānis Vītols. "Sieviešu futbols kļūst arvien populārāks sporta veids, tāpēc atbalstām šādu iniciatīvu. Turklāt ir labi, ka jaunieši var Jelgavā ne vien sportot, bet arī iegūt augstāko izglītību," uzskata futbola kluba prezidents Māris Peilāns, kurš studiju laikā pats aktīvi sportoja un šobrīd vada vienu no Latvijā vadošajiem futbola klubiem.

Pievienots 27/05/2016