Pārlekt uz galveno saturu

LLU viesojas Baltijas universitāšu programmas direktors Lars Ridēns

25. aprīlī LLU viesojās Baltijas universitāšu programmas (BUP) direktors, profesors Lars Ridēns, lai stiprinātu sadarbību un pārrunātu turpmākos rīcības virzienus noslēgtā līguma starp LLU un BUP ietvaros.

Tā kā LLU, parakstot līgumu ar BUP, ir kļuvusi par programmas biedru, L. Ridēns ar universitātes pārstāvjiem pārrunāja iespējas, kādas sniedz universitātei dalība šajā organizācijā. Interesanti, ka LLU sadarbojusies ar BUP jau deviņdesmitajos gados un bijušā rektora Pētera Bušmaņa vadības laikā. Šobrīd, noslēdzot līgumu, vēsturiskā sadarbība ir atjaunota. BUP programmas koordinators LLU būs Vides un būvzinātņu fakultātes mācībspēks Ainis Lagzdiņš.

BUP ir 225 universitāšu un augstākās izglītības institūciju apvienība Baltijas jūras reģiona valstīs. Programma ir vērsta uz sadarbību ilgtspējīgas attīstības, vides aizsardzības un demokrātijas jomās Baltijas jūras reģionā. BUP mērķis ir atbalstīt universitāšu svarīgo lomu, kas tām ir demokrātiskā, mierīgā un ilgtspējīgā attīstībā. Tas tiek panākts, izstrādājot studiju kursus, organizējot studentu, mācībspēku un pētnieku konferences un sadarbojoties dažādos projektos.

No 2016. gada BUP kļūst par apvienību, kuras biedriem ir jānoslēdz līgums un jāiegulda dalības maksa. BUP galvenokārt finansē Zviedrijas valdība, Upsalas universitāte un tagad arī biedru naudas. Bez tam būtisku ieguldījumu sniedz Zviedru Institūts, SIDA Baltijas jūras vienība, Ziemeļvalstu Ministru Padome un dažas Somijas un ES programmas. Vairāk informācijas: http://www.balticuniv.uu.se/

Profesors Lars Ridēns (Lars Ryden) ir BUP idejiskais tēvs un aktīvs pasākumu organizētājs jau 25 gadu garumā. Pēc vairāku gadu pārtraukuma prof. Ridēns ir atgriezies BUP direktora amatā. Profesora Ridēna pētniecība saistās ar bioķīmiju, biotehnoloģijām un pētniecības ētiku. Profesors ir publicējis un rediģējis virkni mācību grāmatu par vides zinātni, ilgtspējas zinātni un reģionālo attīstību.

Pievienots 27/05/2016