Pārlekt uz galveno saturu

Noskaidroti LLU 25. Universiādes uzvarētāji

Ar cīņu desmit dažādos sporta veidos 13. aprīļa vēlā vakarā finišu sasniegusi LLU 25. Universiāde. Pēdējais spēļu kalendārā iekļautais notikums – sacensības telpu futbolā – izrādījās pat ļoti izšķirošas, ieviešot korekcijas pozīciju sadalījumā arī starp godalgoto vietu pretendentiem.

Vīru konkurencē pārliecinošu kursu čempionu statusa nosargāšanā jau ar pirmajām disciplīnām uzņēma Meža fakultāte (MF), uzvarot četros sporta veidos pēc kārtas. Pateicoties žilbinošajam sākumam, vadību MF saglabāja līdz pat pēdējai sacensību dienai, kad situācija tomēr krasi mainījās. Viņu tuvākie sekotāji no Tehniskās fakultātes (TF) ieguva precīzi tik lielu punktu skaitu, lai deficītu likvidētu, un MF uzvaras gājienu apturētu LLU Universiādes pēdējos metros! Trešo vietu, demonstrējot stabilitāti visas sezonas garumā, izcīnīja Informācijas tehnoloģiju fakultāte (ITF), tādējādi godalgām un atzinībām bagātajā studiju gadā pievienojot vēl vienu trofeju.

Dāmu konkurencē ar rekordlielu pārsvaru pār otro vietu arī šogad nepārspētas palika Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) studentes. Pēc daudzām sacensību pēcpusdienām un arī vēliem vakariem otrās līdz ceturtās vietas liktenis izšķīrās LLU Universiādes sacensību pēdējās pārdesmit minūtēs! Veiksmīgākās un meistarīgākās šajā trijotnē izrādījās Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) studentes, par nieka tiesu apsteidzot Vides un būvzinātņu fakultāti (VBF), kā arī Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti (ESAF). VBF meitenēm gūto punktu kopsumma tāda pati kā PTF, bet mazāks izcīnīto pirmo vietu skaits atsevišķos sporta veidos. Savukārt ESAF līdz pjedestālam pietrūka tikai viens punkts!

LLU 25. Universiādes kopvērtējums vīriešu konkurencē:

  1. Tehniskā fakultāte - 62
  2. Meža fakultāte - 61
  3. Informācijas tehnoloģiju fakultāte - 53
  4. Lauksaimniecības fakultāte - 48
  5. Vides un būvzinātņu fakultāte - 48
  6. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte - 34
  7. Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte - 21
  8. Veterinārmedicīnas fakultāte - 4

LLU 25. Universiādes kopvērtējums sieviešu konkurencē:

  1. Veterinārmedicīnas fakultāte - 62
  2. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte - 52
  3. Vides un būvzinātņu fakultāte - 52
  4. Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte - 51
  5. Lauksaimniecības fakultāte - 32
  6. Informācijas tehnoloģijas fakultāte - 30
  7. Meža fakultāte - 11

Kausi godalgoto vietu ieguvējiem tiks pasniegti LLU Rektorāta sēžu zālē 20. aprīlī, pulksten 15.30!

Informāciju sagatavoja Māris Lindenbaums.

Pievienots 27/05/2016