Pārlekt uz galveno saturu

Uzbekistānas augstākās izglītības iestāžu pārstāvji gūst pieredzi LLU dārzkopības studiju īstenošanā

No 10. līdz 15. aprīlim LLU viesojas Uzbekistānas augstākās izglītības iestāžu pārstāvju delegācija, lai iepazītos ar universitātes un Latvijas pieredzi dārzkopības studiju īstenošanā. Papildus vizītes laikā sagatavoti sadarbības līgumi ar trīs Uzbekistānas augstākās izglītības iestādēm.

Vizītē Latvijā ieradušies Taškentas Agrārās universitātes, Samarkandas Lauksaimniecības institūta, Andižanas Lauksaimniecības institūta un Uzbekistānas Zemkopības ministrijas pārstāvji. Ņemot vērā Uzbekistānas vēlmi attīstīt dārzkopības studijas, īstenots projekts par to īstenošanu un vairāku augstākās izglītības iestāžu pārstāvji ieradušies Latvijā, lai sev radniecīgā universitātē gūtu pieredzi dažādos ar šādu studiju organizēšanu saistītos jautājumos.

"Uzbekistānas delegācijas vizīte tiek finansēta ar ASV valdības atbalstu, un LLU kā veiksmīgu pieredzes gūšanas vietu ieteikuši Latvijas vēstniecības Uzbekistānā darbinieki. Turklāt mūsu Starptautiskās sadarbības centrs organizējis vizītes programmu, lai viesi var iepazīties ar lauksaimniecības augstākās izglītības sistēmu Latvijā kopumā un gūt priekšstatu arī par dārzkopības kā vienas no specializācijas virzieniem Lauksaimniecības fakultātē īstenošanas praktiskajiem aspektiem," stāsta Starptautiskās sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss.

Viņš arī atklāj, ka viesiem ir ļoti konkrēti jautājumi gan par studiju noslēgumu darbiem un to tēmām, gan zinātniski pētnieciskā darba nodrošināšanas iespējām, laboratoriju pieejamību un to akreditācijas procedūrām.

Uzbekistānas delegācija tikās ar LLU vadību, Lauksaimniecības fakultātes mācībspēkiem, Zemkopības ministrijas, Zemnieku saeimas, Latvijas Augļkopības asociācijas, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra un Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes pārstāvjiem. Vizītes laikā tika organizēti pieredzes apmaiņas braucieni uz Dārzkopības institūtu, LLU Molekulārās bioloģijas un mikrobioloģijas zinātnisko laboratoriju, Veterinārmedicīnas fakultātes Veterināro klīniku, Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, zemnieku saimniecību "Mežacīruļi" un SIA "Getliņi".

Pēc vizītes turpināsies LLU, Taškentas Agrārās universitātes, Samarkandas Lauksaimniecības institūta un Andižanas Lauksaimniecības institūta ciešāka sadarbība gan studiju, gan zinātnes jomā, jo sagatavoti trīs sadarbības līgumi. Turklāt perspektīvā plānots īstenot Erasmus+ mobilitātes programmu starp LLU un minētajām Uzbekistānas augstākās izglītības iestādēm, tādējādi piedāvājot iespēju LLU studentiem studiju laikā gūt pieredzi Uzbekistānā.

Pievienots 27/05/2016